BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Met tegenzin naar Frankrijk

Elzas 2016 donderdag 01 september 2016 Afdrukken
Elzas wijnroute

FOTO'S  |  FILMPJES |

Een paar maanden geleden vroeg Syl aan Pat; hee joh, wil je misschien naar de Elzas. Ik heb hier namelijk een leuke aanbieding.
Pat: ja lijkt me leuk, doe maar. Syl: weet je het zeker?
Pat: ja tuurlijk weet ik dat zeker. Syl: nou ok dan boek ik een tripje naar de Elzas.
Pat: je weet toch dat ik dol ben op Duitsland. Leuke vakwerk huisjes, lekker bier, aardige mensen. Syl: ok, ik boek nu hoor.
Pat: jaja. Syl: nou je zit eraan vast, het is geboekt.
Pat: leuk, ik heb nu al zin. Syl: je weet toch wel dat het in Frankrijk is heh?
Pat: hoezo?


En zo is het gekomen dat we naar Frankrijk gaan. Niet perse het lievelingsland van Pat, maar we gaan we gaan natuurlijk niet met tegenzin, integendeel! De spraakverwarring kwam omdat Pat dacht dat dit gebied in Duitsland ligt. De Elzas ligt op de grens met Duitsland en is een tijd in Duitse handen geweest. Veel stadjes zien er nog steeds erg Duits uit. Het is het enige Franse gebied waar zowel bier als wijn wordt geproduceerd. Verder zijn er kastelen, mooie steden, natuur en natuurlijk veel wijnboertjes te vinden. We verblijven in het plaatsje Niederbronn les Bains in natuurpark de Vogezen. We gaan o.a. Straatsburg en Colmar verkennen. En Syl wil natuurlijk wat wijnhuizen bezoeken. Verder hebben we niet al te veel plannen, dus we gaan zoals we altijd gaan en dat is zoals de wind waait.

Intussen hebben we een definitieve bestemming voor onze 3 maanden reis van volgend jaar. We hebben een vlucht en auto geboekt naar Atlanta, Amerika blijft ons favoriete land. Het idee is om vanaf 1 april in een aantal Amerikaanse staten te gaan kamperen. We beginnen in Georgia, en maken een rondje via Alabama, Tennessee, Kentucky, Virginia en de Carolina’s. Onderweg gaan we zeker naar Memphis, Nashville, Dollywood, Great Smoky mountains, Washington en wat ons meer op het pad komt. Als we thuis komen hebben we nog 7 weken over om met de tent richting de Balkan te trekken. Daar willen we route door Bosnië, Servië, Macedonië, Albanië, Kosovo en Montenegro gaan bedenken. Kortom, voldoende om naar uit te kijken.

Maar eerst een weekje naar Frankrijk, daarover volgende week meer.
Groetjes, Syl en Pat

1309 x bekeken