BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Een feestje in Hong Kong

Hong Kong 2006

FOTO'S  |  KAART |

Wat hebben we het toch goed voor elkaar. We hoeven nog maar 10 dagen te werken voordat we 2 maanden op reis kunnen. Vanaf 5 oktober begint deel 2 van het lange verlof van 2017. In eerste instantie hadden we bedacht om dit jaar een hele lange reis van 3 maanden te maken. Uiteindelijk hebben we dit opgedeeld in 2 reizen. Het eerste deel was eerder dit jaar in Amerika, daar hebben we 6 weken in een huurauto rondgecrossed.

Deel 2 gaat zeer binnenkort van start! In 2006 is ons bezoek aan Hong Kong zo goed bevallen, dat we hebben besloten er nog eens heen te gaan. Dit keer blijven we een week en in die week zit wel een heel speciaal moment…. Pat wordt namelijk 50 en dat wil hij graag in deze fantastische stad vieren. De 11de vliegen we naar deze mooie stad waar we via Airbnb een appartementje hebben gehuurd in Kowloon vlakbij het water, de ferries en marktjes. We hebben voldoende tijd om de stad opnieuw te ontdekken, maar ook om een dagje naar een eiland te gaan en wellicht ook naar Macau.

De 19de vliegen we dan door naar Auckland, Nieuw Zeeland. Hier zijn we ook eerder geweest, dat was in de winter (hun winter..) van 2009. Het weer was toen niet optimaal met veel mist waardoor we maar weinig van het land hebben gezien. Maar wat we van het land hebben gezien is ons zo goed bevallen dat we dit land nu in de lente nog een keer gaan bekijken. In totaal verblijven we 6 weken op de Noorder en Zuider eilanden van Nieuw Zeeland. 5 weken daarvan crossen we rond in een Jucy camperbusje. Daarmee kunnen we min of meer overal kamperen, dus ook in het wild. Het idee is om eerst helemaal naar het noorderlijkste puntje te rijden en dan geleidelijk richting het zuider eiland te gaan. Omdat het de vorige keer echt te koud was om in het zuiden te kamperen hebben we dit gemist. Deze keer is het weer vast wat gunstiger waardoor we helemaal naar het zuiden kunnen gaan. Zo willen we misschien naar Stewart Island en de Milford sound. Maar zoals altijd laten we de stand van de maan, ons humeur, de kleur van de bloemen, de ijsdikte en allerlei andere factoren bepalen wat we gaan doen laughing

Tot dan!

1219 x bekeken