BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Het wordt wel heeel veel!

U.S.A. 2005 dinsdag 25 oktober 2005 Afdrukken

FOTO'S  |

Het is nu dinsdagochtend half 8 en we zijn er weer klaar voor; een nieuwe dag! Maar eerst nog ff gisteren beschrijven voor de thuisblijvertjes...

Gisterochtend hadden we ook een vroege start en zijn we vanuit Moab vertrokken naar Natural Bridges NP. Hier staan 3 hele hoge bruggen die gevormd zijn door de rivier de San Juan. 1 van de 3 hebben we van dichtbij bekeken. We konden er onder door lopen en zo de brug van alle kanten bekijken.

Daarna zijn we doorgereden naar Mule Point, een uitkijkpunt bereikbaar via een zgn dirt road, hebben we de 4x4 toch niet helemaal voor niks! Het uitzicht over de Mesa (hoogvlakte doorsneden door de rivier de San Juan, en die kronkelt heeeel erg veel) en over Monument Valley, erg mooi en wijds. De volgende stop was de Valley of the Gods, een mooie vallei waar stenen zoals Monument Valley staan maar dan ietsiepietsie kleiner en een stuk minder druk, ik vond dat eigenlijk leuker als MV zelf... Het uitzichtpunt Gooseneck mocht ook niet overgeslagen worden dus daar ook nog ff heengescheurd en genoten van het uitzicht. En toen zijn we eindelijk, via Mexican Hat (een omgekeerde Sombrero die wankelt op een grote steen)naar Monument Valley gereden. Hier was het heel druk voor onze begrippen dan he... We hebben de 18 mijl rondtrip over de gravel wegen van de vallei gereden en zo alle buts van dichtbij bekeken. Erg indrukwekkend die grote rotsen die uit de grond lijken de komen. Pat was er al eens geweest, dus nix nieuws, voor Syl viel het ietsie tegen.

Na de rondrit die we een beetje hebben afgeraffeld zijn we naar het plaatsje Kayente gereden en daar als echte toeristen naar de Best Western en Burger King gegaan. Even lezen, TV kijken en slapen. Het is nu tijd om uit te checken en om naar de Grand Canyon te rijden. Het weer ziet er nog steeds goed uit, dus we hopen op een mooi uitzicht. Dit zal dan zo'n beetje ons laatste nationale park worden. De indrukken zijn erg groot in deze korte tijd, dus we gaan lekker naar de nepstad Las Vegas.... U hoort van ons. Pat en Piet.

2554 x bekeken