BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Viva Las Vegas

U.S.A. 2005 maandag 24 oktober 2005 Afdrukken

FOTO'S  |

Nee joh, we zijn nog helemaal niet in Las vegas geweest, dus ook nog geen kapel gezien. We zijn wel enorm aan het rond scheuren hier. Via de Carmel highway road zijn we vanuit Zion naar Bryce Canyon vertrokken. De highway door Zion en later naar Bryce is fantastisch en moeilijk te beschrijven.

Veel kleuren in het ruige landschap, eigenlijk ombeschrijfelijk. We zullen zien of het een beetje te zien is op de foto's straks. In Bryce loopt een doodlopende weg door het park. Vanaf die weg zijn er allerlei lookout punten waar je de hoogtepunten van het park kunt zien. Vooral erg veel uitstekende gekleurde rotsen is hier het motto.

We hebben relatief weinig tijd in Bryce doorgebracht, niet erg omdat de wegen op zich al een spectakel zijn. Vanuit Bryce Canyon zijn we direct dezelfde middag nog doorgereden richting Capital Reef NP. Ook hier weer via prachtige wegen met nog prachtigere natuur. Onderweg zijn er diverse nationale parken waar je of doorheen rijd, of via een omweg even een bezoek aan kunt brengen. Gisteravond hebben we geslapen in een motel meteen aan de ingang van Capitol Reef NP. Geen dorp in de buurt dus heel donker en heeel veel sterretjes gezien! Heerlijk geslapen natuurlijk weer, want wie veel ziet moet veel slapen.

Vanochtend al weer heel vroeg onderweg, om 7.30 uur zaten we weer met koffie in ons Jeepie. In Capitol Reef ook weer een doodlopende weg genomen met een aantal zandwegen, die we natuurlijk met ons 4x4-tje met gemak konden nemen. Fantastische rotsen met ook weer veel kleuren en te groot om te beschrijven of op ware grootte op de foto te krijgen. Vanaf daar doorgereden via een heeeeeeeeele lange rechte weg, 44 mijl (ongeveer 70km) met welgeteld 1 bochtJE. Het landschap onderweg was echt wild wild west...moet zeggen dat dat het minst enerverende stuk was dat we tot nu toe hebben gereden. Maar goed dat was dus wel goed even want daarna kwamen we meteen in Arches NP, wat eigenlijk natuurlijk bogen zijn ontstaan door erosie door wind, regen en sneeuw. Arches NP is denk ik het meest indrukwekkende tot nu toe. Hier zijn zowel arches als hoodoo's (die we ook in Bryce hadden gezien) als veel rotsen in de meest mooie kleuren. Je kunt hier een aantal redelijk makkelijke wandelingetjes maken naar de verschillende arches. De 1 nog groter als de ander natuurlijk (we zijn tenslotte in het land van meer en groter..). We hebben onder andere de Delicate Arch gezien die het bekendst is, staat op de meeste foto's die over dit park gaan.

We hebben in Arches veel tijd doorgebracht, gewoon omdat het zo mooi was en omdat je overal makkelijk naar toe kon lopen. Uiteindelijk moesten we natuurlijk toch een motel zoeken en eten dus dat hebben we net gedaan. We zitten nu in het plaatsje Moab en morgen gaan we wederom met ons Jeepie verder. Deze keer richting Natural Bridges en Monument Valley, en wie weet wat we onderweg nog meer tegenkomen..... We zullen zien! Greetz enzo vanuit Utah, de mooiste staat tot nu toe.... Pee en Piet

2639 x bekeken