BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Prachtig land; geen internet te vinden

U.S.A. 2005 zaterdag 22 oktober 2005 Afdrukken

FOTO'S  |

Zo de eerste week in de States zit erop! Het was een drukke week waarin we meerdere malen hebben gezocht naar een internet cafe waar jullie op de hoogte konden houden maar dat bleek niet zo makkelijk in dit landje. Maar goed, het is gelukt en we zitten nu onder het genot van een ontbijtje een stukkie te typen.

Wat het hebben we deze week allemaal al gedaan....let's see... We zijn natuurlijk begonnen in San Fransisco, de stad waar ik (Piet) een tijdje heb gewoond. Het was een prettig weerzien mag ik wel zeggen.

De vlucht ging vlekkeloos en om 7 uur 's avonds kwamen we aan in ons hotelleke vlakbij Fisherman's Wharf en North Beach. Na een klein hapje eten zijn we maar naar bed gegaan om prima te slapen en 's ochtends weer heel vroeg wakker te worden. Dat was dus zondag ochtend...we hebben de zon zien opkomen en een roeiwedstrijdje gezien en zijn toen onze tickets voor Alcatraz gaan halen. Rond het middaguur zijn we op de boot gestapt. Eenmaal op het eiland hebben we een koptelefoonrondleiding gekregen van oud gevangenen, behoorlijk indrukwekkend om daar rond te lopen. De rest van de middag/avond hebben we gebruikt om de cable car te nemen, nog wat rond te struinen en een biertje te drinken. Vanwege het grote tijdsverschil ook nu weer vroeg naar bed en vroeg wakker.

Maandag hebben we fietsen gehuurd en zijn we over de Golden Gate Bridge gefietst. Erg leuk om te doen en met het geweldige weer dat we hebben gehad (en nog steeds hebben) hadden we een supergoed uitzicht over de stad. Na deze mooie en inspannende fietstocht zijn we een onzettend grote hamburger gaan eten! 's Middag zijn we via Lombard street naar mijn oude huis gelopen wat natuurlijk leuk was. Nog een keer door China town gelopen en toen weer rustig richting hotel. Dinsdag hebben we onze auto opgehaald (en een bijna gratis upgrade gekregen naar een Jeep, COOL)en na een laatste rondje door de stad om de Painted lady's te bekijken zijn we naar Yosemite gereden. Een ritje van een uur of 4. Goed te doen, het is hier niet zo druk op de weg en er wordt niet zo hard gereden. Aangekomen in Yosemite zijn we eerst even naar een bosje giant sequoia's gegaan. Erg indrukwekkend die grote oude bomen. Daarna direct onze vooruit geboekte tent opgezocht. Een erg handige en 'beer proof' tent met verwarming, het kan namelijk fris worden 's nachts op 1400 meter. De volgende dag met de auto een van de granieten rotsen opgereden naar Glacier Point, hiervandaan een geweldig uitzicht over de valley. We hebben een wandeling van zo'n anderhalf uur gemaakt naar Sentinel Dome vanwaaruit we een geod uitzicht hadden over de andere kant van de vallei.

Terug in de vallei hebben we even rondgekeken in Yosemite village en zijn we nog naar de Bridal veil Fall gegaan waar nog een beetje water in zat. De naam komt van het feit dat de waterval in de wind heen en weer slingert waardoor je een sluiereffect krijgt. Helaas zat er geen water in de Yosemite fall, wat overigens normaal is in deze tijd van het jaar. Donderdagochtend hebben we dit mooie park verlaten via de Tioga Pass, als je een keer in de buurt bent MOET je deze weg gaan rijden, is echt fantastisch! Na een paar uurtjes rijden kwamen we aan in Death Valley, tenminste dat dachten we. We stonden netjes foto's te maken van een droge uitziende vallei, het bleek dus de verkeerde te zijn. Na dat we de zogenaamde Death Valley door waren kwamen we bij de echte vallei der doden. Deze was inderdaad stukken indrukwekkender met een enorme verscheidenheid aan uitzichten, landschappen en kleuren. In de daadwerkelijke vallei is vrijwel niets te zien !? Het is namelijk een dorre vlakte met een laagstaand zout meer, genaamd Badwater. Vanuit badwater kun je het hoogste punt van de vallei zien, terwijl je in het laagste punt van de US staat, cool.

Na even in de vallie te zijn geweest hebben een kamer gezocht, ja dag, het was 17:00 en alles vol, of heeeel duur. Toch maar aangedrongen en we kregen de gehandicapte kamer (met korting voor ambulance personeel) hahaha. Het motel Furnace Creek ligt overigens midden in Death Valley erg indrukwekkend dus, de hitte viel gelukkig mee, niet warmer dan 35gr. Maar hier hield onze dag nog niet op; we zijn de Artitst Pallet route gaan rijden vanwege de uitzonderlijke varieteit aan rotskleuren. En dan verwacht je veel maar niet dat je in 1 rots een stuk of 5 kleuren ziet, zoals groen, wit, rood, roze, bruin, zwart en waarschijnlijk nog wel een paar nuances hiervan...;-) Na een nachtje wederom goed slapen zijn we opgestaan voor de zons opkomst vanuit het uitkijk punt Zabraski Point. Hiervandaan een goed uitzocht over mooie rots formaties en in de achtergrond de droge vallei. Erg mooi dus met al die veranderende kleuren in de vroege ochtend. We hebben daarna nog een klein stukje door de Golden Canyon gelopen die z'n naam inderdaad eer aandoet, de rotsen lijken wel goudkleurig.

Na de vroege ochtend wandeling zijn we nog ff geweest douchen in ons te dure motel en zijn we richting Zion NP gereden. De rit van Death Valley naar Zion is een redelijk lange rit maar wederom is het niet druk en vanwege het voor ons vreemde landschap heel leuk om te doen, zeker een goed onderdeel van onze vakantie. Het plaatsje Springdale ligt 1 mijl van het park. aangezien je niet het park zelf in mag rijden is dit ons eindpunt en dus moest er een plekkie om onze moeie hoofdjes te rusten te leggen worden gevonden. Ook deze keer niet zo heel veel geluk (of juist wel??) vanwege weekend drukte. We zijn dus "gedwongen" om een te dure kamer te nemen (maar nog niet zo duur als in Death Valley, nog lang niet zelfs, en wederom met AAA korting.) Omdat de Zion Canyon niet met de auto bereden mag worden sinds een aantal jaren is er nu een gratis rondrit met busjes. Deze busjes stoppen op allerlei mooie plekken. We zijn dus op een aantal van deze plekken uitgestapt om de omgeving wat meer in detail te bekijken. Zion staat vooral bekend om zijn rots formaites in de kleuren Rood, Roze en Wit, allemaal in 1 rots natuurlijk. Een erg mooi park met veel groen en een pittoresk riviertje. Na de trip nog even genoten van ons prive balkon met wat budweisers, en weer slapen als een stel baby's. Het is nu 9 uur in de ochtend, we starten zo de auto om via een mooie route door Zion NP naar Bryce Canyon te rijden. Hier zullen we paar uurtjes rondkijken om voorbij Bryce een slaapplaats te zoeken (hopen dat het deze keer lukt, het is zaterdag, ahum). We zullen proberen om het volgende verhaal iets eerder te plaatsen, anders word het vast weer zo lang. We vermaken ons in ieder geval beregoed, tot zover enne howdee....

3819 x bekeken