BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Vreemd, schaamteloos, opmerkelijk en vooral heel erg leuk hier!

Japan 2011 maandag 17 oktober 2011 Afdrukken

FOTO'S  |  FILMPJES |

Ja, schaamteloos, dat zijn ze hier echt! Dat uit zich op verschillende manieren. Zo waren we vandaag in een mooi groot park. Staan daar een stel volwassen mannen met de grootste vetkuiven ooit op eigengemaakte Japanse Rock and Roll te dansen. Nouja dat dansen dus... dat ging niet zo best. Helemaal in stijl met de kuif, leren jas, zwarte broek en (met ducttape vastgeplakte) cowboy laarzen staan die mannen lekker te swingen. Vooral erg uit de maat, maar wel supercool om te zien.


Schaamteloos ook zijn de cosplay meisjes. Dat zijn de meisjes die helemaal opgedost staan te pronken op straat. In volledig zwart, schoolmeisjes uniform en hello kitty en dat inclusief make-up.

Schaamteloos; het te jonge meisje dat om 6 uur s avonds dronken probeert de wc deur van in een cafe te openen, en daarin faalt...
Schaamteloos is de rij mannen die staat te wachten voor een show van ogenschijnlijk brave meisjes en dat om 12uur op zondag middag.
Schaamteloos is de bak eten die je kunt krijgen voor 7 euro. Een vismaaltijd waar je bij ons minstens 40 euro voorbetaald.
Schaamteloos is het als er 7,50 euro wordt gevraagd voor een flesje Heineken.... Juk!
Schaamteloos zijn de fietszadel reclames van Shimano waarbij mannen die het verkeerde zadel gebruiken last van hun ballen krijgen en daarom uitgelachen worden.
Schaamteloos ook is de prijs van 4 simpele kleine worstjes... nl. 18 euro of een bakje nootjes ter grootte van mijn (syl) hand nl. 4,50 euro.
Schaamteloos is de kleding van de jonge mannen en vrouwen in de wijk Shibuija
Schaamteloos is ook het drukste kruispunt met zebrapaden ter wereld in Shibuija
Schaamteloos zijn de veel te kleine hokjes waarin de puppies zitten in een dierenwinkel
Schaamteloos zijn de hoge hakken waarop sommige dames echt niet kunnen lopen
Schaamtelos zijn de reclame vrachtwagens die in de wijk Shibuya contineu rijden, een bonte vezameling licht en vooral geluid!
Schaamteloos om te zien hoe mensen hier soms eten. Aan een lange plank dicht op elkaar gepakt, hoofd naar beneden, stokjes als een grote schep gebruikend het eten naar binnen schuivend

Positief schaamteloos:
Is geweldige sushi lunch die we voor 17 euro inclusief drankjes samen hebben gegeten...
Zijn metro ritjes van minstens een half uur voor 1,90 euro...
Is dat alle metroritten op tijd zijn, op de seconde...
Is de enorm stressloze manier van leven hier (ogenschijnlijk). Er is geen zichtbare stress.
Is de rust hier op straat, ondanks de drukte...
Is de vriendelijkheid van alle mensen, overal

Even over vandaag, zondag de 16de. Vanmorgen zijn we behoorlijk vroeg wakker gemaakt door de wekker. De koffie en het internet zijn gratis in ons hotel, van beide maken we even gebruik. Een simpele sandwich kopen we bij een bakkertje, we bezuinigen waar het kan. Al etend lopen we naar het metro station om de metro te nemen naar Omote-sando. Een erg leuke wijk met de grote modenamen als Bulgari, Gucci, Vuiton, Miu-Miu, Ralph Lauren etc.. Ietsie te duur. Gelukkig is de H&M hier ook te vinden. De reden van ons bezoek aan deze kant van de stad is de verzameling Cos-play meiden. Je weet wel die mensen die zichzelf helemaal opdoffen als hun tekenfilm evenbeeld. Deze hebben we niet gezien vandaag, ondanks herhaardelijke bezoeken. Vanaf dit kruispunt lopen we de meiji-shrine in. Volgens de boekjes een tempel die je moet zien dus we lopen onder de 50 jaar oude poort door naar de tempel. We lopen door loofbossen die net een klein beetje geel beginnen te worden. Bekijken mensen die zich traditioneel wassen bij de ingang van de tempel en lopen de tempel gronden op. Hier zien we 3 trouwerijen waarbij de bruiden met een lelijke muts lopen en de bruidegommen op slippers. Maar natuurlijk toch om er mooi te zien. De fotos die hier gemaakt worden zijn overigens een soort van statie-fotos waarbij niet gelachen wordt. Ergens ziet dat er triest uit maar als de fotograaf niet aan het fotograferen is dan wordt er wel gelachen. Na de foto sessie worden de bruiden apart genomen om hun make-up, haar en kimono te herschikken. Raar hoor, maar wel leuk!

We lopen verder naar het drukke Shibuya, waar ook het drukste kruispunt ter wereld is. We hebben wat moeite om het juiste kruispunt te vinden... Duhhhuh. Het is overal druk in Shibuya! Shibuya heeft z'n eigen subcultuurtje met de Cos-play jeugd, eigen muziek en eigenwijze barretjes. Wij vinden het allemaal fantastisch. Toch weer heel anders dan andere grote Aziatische steden zoals Hong Kong, Singapore of Bankok.
Hier vinden we een sushi trein waar we voor 17 euro met zn 2en heerlijke sushi zitten ge eten hmmmmm. Dat gaan we valer doen!

Net als de wijk van gisteren vinden we deze ook weer geweldig. Het is zo moeilijk uit te leggen wat er zo leuk of bijzonder is, maar we proberen het wel de komende weken. Shibuya is volgepakt met jongeren, hoe jong weten we niet, dat is lastig in te schatten. Misschien tussen de 15 en 25. Ouder vind je ze amper, behalve wij dan, jonger ook niet echt. Een erg hip gedeelte van Tokyo dus. Dit zie je aan de mensen, reclame, winkeltjes en barretjes. Vooral de reclame is echt overal. Zit je in de recalmewereld, kom dan even hierheen. Kijk, hoor, zie...

Alles is veel! Hetzelfde als hierboven; mensen, reclame, winkeltjes en barretjes. Maar toch is het rustig. Auto's hoor je amper, mensen hoor je wel, maar niet scheeuwend. Reclame is een geval op zich. Overal zie je bewegend beeld, met ook veel geluid. Neem nou het drukke kruispunt van Shibuya. Er hangen zo'n 5 enorme schermen aan de gevels met alle 5 hun eigen geluid en hard ook. Maar niet storend, de kruispunten kunnen het hebben hoor. De Starbucks heeft een mooi uitzicht van bovenaf op dit kruispunt overigens! Loop je door de staatjes erachter, dan word het geluid minder, maar de reclame meer. Op de een of andere manier niet schreeuwend, ja leg dit maar eens uit in een blog! De kleding van de mensen is ook een verhaal apart. Sommige mensen lopen er gewoontjes bij met een rokje en blousje maar je hebt ook meisjes die schoenen met heule hoge plateauzolen, kousen tot over de knieen, een kort broekje en een blouse met een enorm ouderwetse strik. Of helemaal super chique met keurig gekapt haar en louis vuitton tas.

Doei,
P+S
Als we nog een keer teruglopen naar de brug waar de cosplay meisjes meestal staan komen we langs een heel groot park dat in het weekend echt als park gebruikt wordt. Mensen liggen te chillen, picknicken, spelen muziek (we zien zelfs een meisje met harp) en dansen.
S Avonds begint de grote zoektocht naar betaalbaar bier. Conclusie; of je koopt een biertje tijdens happy hour of je koopt het in de supermarkt anders ben je zo 5 a 6 euro kwijt voor een glas.
Afijn we eten nog een paar stokjes van het een of ander en besluiten om half 10 richting hotel te gaan. We kopen onderweg nog een blikje bier en op onze kamer beginnen we onze wedervaren van dag 1 te omschrijven.

2428 x bekeken