BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Apple HQ

Apple HQ Cupertino

FOTO'S  |

Dag 8. Pat wil na zoveel natuur ook wel even de 'geek' uithangen. 100km verderop naar het zuiden ligt het plaatsje Cupertino. Hier bevindt zich het enige Apple merchandise winkeltje ter wereld (company store) en tevens het Apple HQ. Omdat we ten noorden van San Francisco zijn moeten we natuurlijk wel eerst de Golden Gate brug over. Terloops blijkt dat we zo de hele baai hebben rondgereden, via 3 bruggen. Het rijden over de Golden Gate Bridge gaat prima en levert een leuk filmpje op. Bij het toll station moeten we zes dollar betalen en rijden we en passant met 1 van onze spiegels tegen de muur, dus daar zit nu

een mooie oranje kleur op.

We rijden dwars door de stad en het Golden Gate park naar Cupertino. Aangekomen in Cupertino rijden we natuurlijk eerst helemaal verkeerd, we komen in een villa wijk terecht. Zal Steve hier hebben gewoond? Omdat we net uit Muir Woods komen weten we een beetje hoe de sequoia bomen eruit zien. Hier in Cupertino staan deze bomen gewoon langs de weg! Weliswaar niet zo hoog, maar duidelijk herkenbaar en groter dan de bomen die wij in de straat hebben staan. Het zijn natuurlijk ook Californische Redwoods of sequoia's, dus we zullen ze vaker gaan zien.

Eenmaal aangekomen op nr. 1 Infinite Loop zetten we de camper letterlijk midden op de weg. Pat springt de RV uit en we lopen regelrecht naar de winkel. Zoals alles van Apple is Infinite Loop ook erg minimalistisch, zelfs een beetje saai. Zo ook de winkel, het is niet te zien dat het hier om een van de rijkste bedrijven te wereld gaat. In de winkel staat aan de rechterkant een joekel van een balie met kassa's, recht vooruit staan accessoires en links de kleding. Vooral die kleding is uniek, dat word nergens, ook niet online verkocht, behalve hier. Als echte Apple fan met geschat zo'n 10 apparaten van dit merk in huis wil ik dus ook wel een tshirt. Iedereen weet dat Apple duur is, maar de kleding valt gelukkig mee. Voor $80 loopt Pat met een nerd tshirt en een leuke hoodie de deur uit. De accessoires en andere zaken zijn minder interessant, die hebben we thuis ook.

Groetjes, van Pat en Syl  

2094 x bekeken