BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Scotts Valley

Fishermans warf Monterey

FOTO'S  |

Dag 8 en 9. We rijden verder richting Santa Cruz. Eenmaal in het plaatsje aangekomen hebben we niet het idee dat dit ons ding is, we rijden lekker verder, of eigenlijk technisch gezien een klein stukje terug naar het noorden. In Scotts Valley vinden we een camping. Deze is intussen dicht, dus we moeten zelf maar een plek zoeken, da's makkelijk want alles lijkt op elkaar, niets bijzonders. In de camper wordt braaf door Syl gekookt en we vermaken onszelf verder met jullie lastigvallen op Facebook, wat lezen, luieren en een foto plaatsen op 65pics.com. Je raadt het al, we zijn weer vroeg wakker, om 7 uur

zijn we ons bed uit. Ontbijten en betalen is snel gedaan en we rijden naar de Safeway waar we het een en ander inslaan voor de komende tijd.

We bezoeken ook de K-mart voor een televisie kabel, we hebben tv en een antenne maar geen kabeltje om in het netwerk in te pluggen. Dat kopen we, dus als er kabel tv op een camping is kunnen we tv kijken met behulp van dit kabeltje. Ok, na alle boodschappen gaan we op weg naar Monterey. Dit ligt aan het eind van de Monterey Bay en is een leuk plaatsje als je de toeristen "shit" vergeet. We kijken rond in het historische Cannery Row waar vroeger de sardientjes werden verwerkt tot blikvoer en kijken uit over de oceaan. We lopen naar het oudste deel van het stadje en zien onderweg zeehonden, zeeleeuwen, pelikanen en ook nog een ottertje! Cool zeg!

Syl besluit dat ze ook wil rijden en stuurt de camper het schiereiland van Monterey rond. Als we langs de oceaan stoppen staan we zowat te springen, zo opgewonden zijn we. Het is niet alleen een fantastische route, we zien ook nog een walvis! Hij/zij spuit water en door de verrekijker is zelfs te zien dat hij door het water glijdt, en dat binnen 5 minuten... Vanaf Carmel is Highway 1 van de mooiste routes van de staat en deze volgen we dus ook. We volgen de prachtige kustweg tot aan Big Sur vandaag. De weg erheen is zeer bochtig, smal, gaat omhoog en omlaag en komt langs wegwerkzaamheden. De hele tijd speelt de zon met de wolken, zien we dikke rotskliffen, koeien op groene weides, diepe afgronden mooie dalen. Soms zijn er zelfs ballen in onze buiken als we over een hele hoge smalle brug rijden. Kortom, het is prachtig! We staan vanavond op Fernwood Campsite langs de Big Sur rivier.

We wilden eigenlijk wel graag een vuurtje stoken maar het ging regenen precies toen we het wilden aansteken, het is ondertussen wel weer droog maar ook behoorlijk koud! Fernwood is een prachtig mooie camping. Onze RV staat tussen de redwoods en aan een riviertje. Kortom een mooi gebied om de dag rustig af te sluiten. Er is geen Internet op onze plek, dus we hebben een rustige avond, fijn hoor.

P+S  

1758 x bekeken