BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Venice en Huntington Beach

Huntington Beach

FOTO'S  |

Dag 12 en 13. Zondag ochtend lozen we onze tanks en vullen schoon water bij. Het doel van vandaag is Venice Beach. De route loopt verder via Highway 1 South. Soms langs hele mooie delen, later bij Long Beach is het uitzicht minder mooi. Long Beach is een van de grotere container havens namelijk. Aangekomen in Venice Beach rijden we regelrecht naar het strand, om ook meteen weer om te keren. Het parkeren van onze RV kost $32, dat vinden we wat duur voor een paar uurtjes. We rijden wat rond in Venice opzoek naar een alternatieve parkeerplaats. Na lang zoeken vinden we er eentje vlakbij het

strand, aan het uiteinde van het dorp voor $14. 

Na een boterhammetje te hebben gesmeerd pakken we onze spullen en wandelen richting het strand. Tussen de winkeltjes en het strand loopt een wandelpad. Het kan niet echt een boulevard genoemd worden. Op dit pad lopen duizenden mensen te paraderen. Het valt direct op dat er erg veel zwervers tussen de mensen door wachelen en een beetje in het gras rondhangen. De meeste zwervers zijn dronken of op een andere manier in de war geraakt. Het publiek dat over het pad wandelt is ook niet bepaald sjiek te noemen. Het is een vreemde bedoening hier, een soort freakshow zelfs. Alle winkeltjes lijken op elkaar en verkopen de bekende toeristen meuk.

Tussen deze winkeltjes zijn er ook wel mooie zaken te zien. Vooral de winkels die tatoo's, skateboards en surfgerij verkopen zijn natuurlijk typisch voor dit soort plaatsen in Californië. Wat nog meer opvallend is, is dat er erg veel, zeg maar ongelofelijk veel sport mogelijkheden zijn. Naast de skate baan en de surfers zijn er tennis en racketbal banen, heel erg veel, volleybal veldjes en natuurlijk Muscle Beach. Hier staan we een tijdje te kijken, er is een fotoshoot met 2 bodybuilders. Deze mannen hebben echt een kunstwerkje van hun lichaam gemaakt, alle spieren zijn duidelijk zichtbaar. Je moet er van houden natuurlijk.

Het strand is erg schoon, om de paar honderd meter staat een huisje van de strandwacht. Het strand is trouwens kilometers lang en ook heel erg breed en vlak. In de zomer zal het vol liggen. We wandelen de 'boulevard' op en neer en hebben het verder wel gezien hier. We wandelen terug naar de RV en rijden rustig verder naar onze camping in Huntington Beach. Nog steeds rijden we langs hetzelfde strand met dezelfde strandwacht torentjes. Het kantoor van de camping is al dicht (het is zondag), we kiezen zelf weer een plekkie. Bij de buren vragen we even de code van de WC en het Internet en blijven de rest van avond in de camper. We kunnen Internetten en wat TV kijken. Dit is de eerste keer dat we de TV aan de praat hebben gekregen.

Maandag begint rustig, met wasjes draaien en een beetje lummelen. Pat gaat zelfs een half uurtje hardlopen op de boulevard. Rond de middag pakken we de fietsen en gaan we over de kilometers lange boulevard richting een wetland. Door de tegenwind is de rit op kleine fietsjes wel erg zwaar, ondanks dat we thuis vaak fietsen. Het wetland valt wat tegen, maar we hebben wel onze beweging gehad en hebben terug wind mee. We belanden in het plaatsje Huntington, en erg cool down plaatsje, heel anders dan Venice.

Er is een leuke pier waar we overheen wandelen. Vanaf de pier kunnen we goed zien hoe jongens(?) aan het surfen zijn. Als je in Oostenrijk ofzo wel eens kinderen makkelijk met de ski's de berg hebt af zien komen begrijp je dat de jeugd hier erg handig is met de surfplank. Het lijkt weinig moeite te kosten om tegen de branding in te peddelen, onder de golven door te duiken en even later een 'wave ride' te doen. Cool zeg!

Het dorpje zelf is lekker rustig en relaxed, ook dat zal in de zomer anders zijn. Er zijn wat kleding winkels en best veel kroegen en restaurants. We bekijken wat winkels en kopen een koelkast magneet van Highway 1. Ook kopen we wat ansichtkaarten, deze schrijven we later in een cafe. De zon is nog niet onder, dus gaan we op een terras zitten tijdens Happy hour. We bestellen er nacho's en biertjes. Heel lang houden we het niet vol, het begint snel kouder te worden. In een ander cafe drinken we 1 biertje, want zelfs binnen is het koud, huh, dit is toch Californie, altijd goed weer? Op de fiets crossen we met windje mee terug naar de RV om een tukkie te gaan doen.

Morgen Joshua Tree Nationaal Park

Doeg.

1828 x bekeken