BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

De laatste week is aangebroken

Wereldreis 2009 woensdag 29 april 2009 Afdrukken

FOTO'S  |  FILMPJES |  {mosmap msid='107264770196285839663.000453b63b3e7b3de02f5' | show='0' | lbxzoom='16' | txtlightbox='KAART' | lbxcaption='Wereldreis 2009'} |

Terwijl ik op deze laatste dag voor Koninginnedag op mijn kantoortje zit zie ik bij de buren een enórme bedrijvigheid ontstaan. Met onze “buren” bedoel ik de moslimgemeenschap die in de moskee naast ons bijeen komt. Een man of 20 is op de parkeerplaats druk bezig met het opbouwen van kraampjes, schragentafels, partytenten en bbq-s voor het grote volksfeest van morgen.

Dit jaar is de gemeente Apeldoorn uitverkoren om onze koningin te mogen ontvangen en ter ere daarvan wordt er natuurlijk door diverse groeperingen extra uitgepakt om Koninginnedag 2009 tot één groot feest te maken.

Voor ons betekend dat, natuurlijk, dat we een feestje gaan bouwen maar het betekend ook dat onze één na laatste werkweek een wel heel korte is.

We kijken er natuurlijk al een hele tijd naar uit maar nu is het dan toch echt zover dat we kunnen gaan zeggen; nog 1 weekje werken en dán, ja dán.... Een schittering in onze ogen verraadt de pret die we al maanden hebben maar nu in bijna elke zin naar boven borrelt.... Het is eindelijk zover; nú gaan we écht!

De voorpret is er voor iedere vakantie maar deze keer verheugen we ons nog meer als anders. Het is dan ook extra spannend... 4 maanden op ontdekkingsreis, we zullen letterlijk de wereld rondvliegen en 3 continenten aandoen. We zijn al op veel plaatsen samen geweest; in sommige landen zelfs al 2 keer omdat het de 1e keer zo goed is bevallen. In andere landen en op andere plaatsen waren we afzonderlijk van elkaar al eens geweest waardoor de één de ander nog “aan de hand” mee kon nemen maar tijdens deze reis zal álles voor allebei nieuw zijn.

We zullen zelfs een groot deel van onze reis vlakbij de zee zijn.... de zee en bijbehorend strand heeft op ons eigenlijk nooit een uitzonderlijk grote aantrekkingskracht gehad maar déze zeeën en stranden waar we nu naartoe gaan zijn zó ver weg en zó exotisch.... we zien ons al zitten met een biertje in de hand, op de bbq een hamburger (of waarschijnlijker een steak), zittend op een campingstoeltje voor onze camper... We genieten van de late middagzon die we uiteindelijk in de zee zullen zien zakken om vervolgens, nog steeds met onze blote voeten in het zand, de weerspiegeling van de maan in de zee te zien. Hmmm, iedereen die zich dit kan voorstellen snapt dat we dát wel zien zitten....

Maar goed, even terug naar de realiteit.

We zijn erg goed en georganiseerd bezig met onze voorbereidingen.

De verzekeringen zijn aangepast, Leonie komt af en toe de post uit de bus halen en checken of ons huis nog staat, tickets, paspoorten, rijbewijzen zijn er allemaal. Op een aantal plaatsen is een camper gereserveerd, we hebben op de valreep nog een fotografie cursus (van 5 lessen) gedaan zodat we hopelijk met wat interessante en mooie plaatjes thuiskomen. (Thuiskomen..... gelukkig duurt dat nog héél lang ;-))

Patrick heeft ervoor gezorgd dat de website in orde en vanaf allerlei plaatsen op de wereld, op een eenvoudige manier, bereikbaar is voor ons. We kunnen dus op ieder gewenst tijdstip ons dagboek bijwerken en daarmee jullie op de hoogte houden. Verder zijn er nog wat aankopen gedaan (voornamelijk gadgets waarvan we het 10 jaar geleden onzinnig zouden hebben gevonden om het mee te nemen, hihihihi) zoals een kleine computer en extern geheugen daarvoor, geheugenkaarten voor de camera, extra batterijen en een klein speakertje....

Bovendien heeft Patrick poppetjes die we via wee-mee world hebben gemaakt voor hem op een trui laten drukken en voor mij op een jasje. En het is heel grappig geworden, hihihihihi, kijk maar op de foto… Deze mascottes zul je vaker tegen gaan komen hier op de site….

Iedereen die wil kan deze nieuwsbrief ontvangen. Dat is heel eenvoudig te regelen via de button “volg ons” op deze website.

Reageren op onze weblog kan ook via de de knop reactie onderaan ieder artikel.

Kortom; aan alles is gedacht en we zijn klaar voor vertrek op 14 mei!

 

Maar eerst aankomend weekend genieten van het feest en het gezelschap van onze vriendjes en vriendinnetjes!

2387 x bekeken