BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

De techniek achter een wereldreis

Wereldreis 2009 donderdag 07 mei 2009 Afdrukken

FOTO'S  |  FILMPJES |  {mosmap msid='107264770196285839663.000453b63b3e7b3de02f5' | show='0' | lbxzoom='16' | txtlightbox='KAART' | lbxcaption='Wereldreis 2009'} |

Huh, wereldreis en techniek, waarom zou je. Tsja, het is natuurlijk niet noodzakelijk om met allerlei gadgets en elektronica te gaan rondzeulen tijdens een lange reis. Maar handig is het wel. Welke techniek zetten we zoal in?

Website
Ten eerste natuurlijk de Globetrotten.nl website. Hierop houden we jullie en vooral onszelf via verhaaltjes en foto's op de hoogte. De site is in eerste instantie bedoelt voor onszelf al was het een dagboek. We lezen regelmatig onze eigen verhalen terug.

Alle nieuwe verhalen zullen direct op de voorpagina van de site verschijnen. Onder het kopje 'Wereldreis 2009' kun je snel naar eerder geplaatste verhalen en foto's toe. Per verhaal heb je de mogelijkheid om te reageren op een verhaal, vooral leuk voor ons zodat we wat feedback krijgen van site bezoekers. Bovenaan elk verhaaltje staat een printer knopje, print hiermee het artikel uit als je geen zin hebt om het op de PC te lezen.

De website verstuurd automatisch een nieuwsbrief als er een nieuw verhaaltje geplaatst is. Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief via het knopje 'Volg ons'.

 

Camera's
Een goede fotocamera mag natuurlijk niet ontbreken, we nemen er 2 mee. Een Canon EOS 350D spiegelreflex met een Sigma 18-200 lens. En een Canon Ixus 870 compact camera. Intussen lopen we ook nog te slepen met extra batterijen, 2 laders en de nodige geheugen kaartjes. Een passende Crumpler tas met zelfgebouwde camera steun gaat ook mee.

 

 

Laptop
Ja ja, het klinkt een beetje ovedreven om een laptop mee te nemen. Maar aan de andere kant heeft zo'n apparaatje wel veel mogelijkheden. We hebben gekozen voor een mini laptopje, Asus Eee PC 1000H met Vista

. Deze neemt weinig ruimte in beslag en de batterij gaat erg lang mee.

De laptop gaan we gebruiken om onze Weblog op bij te houden, foto's te bekijken en muziek af te spelen. Er gaat ook een externe USB disk mee. Hierop kunnen we een backup maken van onze foto's. De disk staat ook vol met films, zodat we onderweg nog eens een filmpje kunnen kijken. Natuurlijk met goed geluid, want er gaat ook een mini speaker met mega geluid mee.

 

Verder nog

Een Nintendo DS om af en toe eens een spelletje te spelen. Deze is gekraakt en er staan tientallen games op. De Canon 10x30 IS verrekijker. Een converter van 12 naar 110 volt, mobiele telefoon, zaklamp, tondeuse, diverse opladers, USB stick, geheugenkaart lezer, wekker, verloopplugjes, kabeltjes en andere meuk.

 

 Kortom we slepen van alles mee.

 

 

 

Verder nog
 

3036 x bekeken