BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Grootse uitzichten, stinkende geisers

FOTO'S  |  FILMPJES |  {mosmap msid='107264770196285839663.000453b63b3e7b3de02f5' | show='0' | lbxzoom='16' | txtlightbox='KAART' | lbxcaption='Wereldreis 2009'} |

Op woensdag 20 mei zijn we, zoals altijd, rond 7 uur opgestaan. Vlak voordat we weg willen rijden zien we 2 bisons aan de andere kant van de rivier. Zo blij als kinderen rennen we die kant op; tot onze grote vreugde steken ze de rivier over. Het lukt ons wat foto’s te maken en deze dieren van dichterbij te bekijken (nog altijd op een zeer respectabele afstand aangezien ze bijna 60 km p/u kunnen rennen).

Na dit enerverende ochtendwandelingetje zijn we in de RV gestapt en richting Yellowstone NP gereden. We hadden ons voorgenomen om naar de camping te rijden (de enige voor rv’s die open is) en de rest van de middag niks te doen. Aangezien we van de dame op de camping hebben gehoord dat er een zwarte beer in de buurt te zien is zijn we toch nog maar even in de camper gestapt om deze kans te benutten.

Uiteindelijk zijn we rond 3 uur op de camping en hebben we inderdaad de rest van de dag niks gedaan, behalve douchen en lezen.

Donderdag zijn we begonnen aan de ontdekking van dit grootse park. We zijn via mooie wegen, prachtige uitzichten, een bear-jam (opstopping veroorzaakt door een beer vlakbij de weg) door een verzwakte grizzly , naar de geiser Old Faithfull gereden.

Yellowstone np ligt voor een groot gedeelte in een oude caldeira en er is nog steeds erg veel thermische activiteit hier. Dit betekend grote geisers die op gezette tijden gaan spuiten, borrelde poelen, gesteente in diverse kleuren, zwavel- en andere geuren en een vreemd (maan?) achtig landschap. Old Faithfull is de bekendste geiser van het park en er is een soort van kermis omheen gebouwd. Hij spuit om de 90 minuten zo’n 40 meter hoog. Best indrukwekkend maar eigenlijk vonden we heel veel andere geisers die we hebben gezien mooier, welliswaar met een mindere “spuithoogte” maar vaak met mooiere kleuren. We hebben hier een mooie wandeling gemaakt en zijn uiteindelijk in de auto gestapt naar een ander gebiedje want we wilden graag de beroemde Morning Glory pool zien, bekend om zn briljante kleuren. Na een leuke wandeling (en een prachtige roofvogel, de Osprey) zijn we aangekomen  bij de Morning Glory pool. Helaas omdat mensen rommel in de geiser hebben gegooid niet meer zo mooi van kleur; iets wat nog veel minder zal worden omdat de chemische samenstelling van de geiser veranderd nu er troep in is gegooid.

Na een lange indrukwekkende dag zijn we rond half 9 ‘s avonds weer op de camping, na nog 2 bevers te hebben gezien in de Yellowstone river aan de rand van Yellowstone lake.

Vanochtend zijn we om 5 uur opgestaan om wild te spotten. Fris en fruitig zijn we om kwart voor 6 onderweg. Het is prachtig, heel erg koud en rustig zo vroeg op de ochtend. We zien 2 grizzlyberen met jong, bisons, elk en diverse vogels oa pelikanen. Om 9 uur zijn we een wandeling langs de south rim of the Grand canyon of Yellowstone aan het maken. Een mooie wandeling met uitzicht over een enórme waterval en voor het grootste gedeelte door de sneeuw, helemaal goed! Er ligt trouwens sowieso nog heel erg veel sneeuw in dit park, ‘s nachts is het dan ook onder het vriespunt, we hebben dus niet voor niks onze winterkleding meegenomen!

We hebben vanmiddag onze camper bij een mooie weide gezet en lekker zitten lunchen, bakkie koffie erbij… Helemaal goed!

De rest van de middag hebben we gevuld met nog meer geisers, modderpoelen en veel bisons langs de kant van de weg.

Morgen gaan we de rest  van het park verkennen. We zullen dan oa naar lamar valley gaan waar heel veel dieren te zien zouden moeten zijn.

2633 x bekeken