BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Te voet…

FOTO'S  |  FILMPJES |  {mosmap msid='107264770196285839663.000453b63b3e7b3de02f5' | show='0' | lbxzoom='16' | txtlightbox='KAART' | lbxcaption='Wereldreis 2009'} |

Rotorua, Donderdag 25 juni

Dinsdagavond is het zowel in als buiten de camper flink koud geworden. Buiten heeft het gevroren, binnen is het een graad of 6 maar onder de het dekbed en 2 fleece dekens liggen we lekker te sudderen. Pat moet wel even sokken aantrekken aangezien zijn voeten af en toe onder de dekens uitsteken maar als ook dat euvel verholpen is is het heerlijk warm… totdat we wakker worden…. Probeer maar eens zonder koud te worden de elektrische kachel weer aan te doen of je koude kleding aan te trekken…. Wat dacht je van ‘s nachts plassen, een hele onderneming als je geen WC in de campert hebt.

Het duurt even maar dan is dat echt wel gelukt en kunnen we aan de dag beginnen. Woensdag staat er een wandeling naar Kauri bomen op het programma. Een wandelingetje van een uurtje over een mooi aangelegd pad, tussen allerlei onbekende bomen door en langs de enorme kauri boom. Deze boom is de Nieuw Zeelandse variant van de Redwood in de US en is dus een boom die heel oud en groot wordt.

Een andere opvallende boom die hier staat is een varen in de vorm van een palmboom, deze kan een aantal meter hoog worden en heeft heel apart gevormde bloemen.

De wandeling brengt ons via een fraai kust pad, waar we erg veel ijsvogeltjes zien, weer terug bij de camper waarmee we naar de andere kant van het Coromandel schiereiland rijden. De weg hierheen gaat over een prachtig aangelegde, goed onderhouden maar heel steile en bochtige weg. Op het hoogste punt kun je bij een uitkijkpunt genieten van het uitzicht naar beide kanten van het schiereiland. De weg naar beneden wordt al minder steil en bochtig en voert ons langs een mix van naaldbomen, loofbomen, grote rietpluimen en groene weiden met grazende schapen en koeien. Ons doel is Cathedral Cove een natural bridge in de rotsen langs de kust, deze brug verbind 2 strandjes. Dit natuurfenomeen is uitsluitend te voet te bereiken en ligt op een idyllisch strandje met azuurblauw water, witte rotsten en (bijna) wit zand. De wandeling gaat af en toe flink omhoog en naar beneden en we zijn dan ook blij dat we af en toe moeten blijven staan om wat vogeltjes te bekijken die langs vliegen en allerlei capriolen uithalen om insecten

te vangen.   Op de terugweg lopen we nog even naar Stingray Bay, ook een baaitje met azuurblauw water. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden hebben we geen stingrays gezien, we zijn wel getrakteerd op een school dolfijnen! Het is in ieder geval een groep van een stuk of 15 dieren maar misschien wel veel meer (moeilijk te tellen hè!) en het lijkt of ze een beetje aan het lummelen zijn, af en toe zien we een dolfijn volledig uit het water springen of doelbewust met zijn staart op het water slaan. Hoe mooi kun je het krijgen?? Een strand waar je alleen lopend kunt komen, azuurblauw water, eilandjes in zee, zon en een groep dolfijnen! Is dit het paradijs?? En we waren er nog alleen ook.

Als we ons los kunnen rukken van dit perfecte plaatje maken we de wandeling af en komen we na een uur of 3 helemaal blij weer bij de camper aan. We rijden nog 2 uur naar Tauranga en zoeken voor de 2e keer een camping op. Na het eten maken we dankbaar gebruik van Patrick zijn vooruitziende blik en kijken op ons kleine computertje de film Bride flight over een aantal jonge mensen die emigreren naar Nieuw Zeeland in 1953. Een leuke film!

Het lijkt minder koud maar als we vanochtend opstaan blijkt het toch ook hier goed gevroren te hebben.

Voor 9 uur zitten rijden we; deze keer richting Rotorua wat het centrum van  thermische activiteit in dit landje is. We doen het rustig aan, lopen een beetje door het stadje, wandelen door het park met heet water bronnen een modderpoelen en bezoeken de kerk met mooie glas-in-lood ramen.

Morgen gaan we naar een ander park met nog meer thermische activiteit waar we lekker wat kunnen wandelen en van de zwavelgeur kunnen genieten ;-).

Dag!

Syl en Pat vanuit Rotorua.

Ohja, de prijsvraag. Waarin staan de Wee-mee’s in op de eerste foto? Goed antwoord levert een biertje op!

3085 x bekeken