Nieuwe reisplannen

Het is weer bijna zover, eindelijk! We gaan over 3 weken op vakantie en wel naar Zuid-Afrika! Dat is volgens mij zo'n beetje voor het eerst dat we voor de 2e keer naar hetzelfde land gaan sinds dat we elkaar kennen. De 1e x Zuid-Afrika was ook meteen onze 1e vakantie samen. Dit was een groepsreis. Deze keer hebben we voor een hele andere insteek gekozen.

 

Deze keer gaan we namelijk een ranger workshop volgen bij een prive lodge vlakbijde grens met Botswana. De workshop is vooral gericht op het herkennen van dieren en planten. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de 2 weken zelfstandig op zoek kunt naar dieren en gevaarlijke situaties herkend en ook weet wat je daarmee moet. Wie meer wil weten kan ff de website checken... www.zazoetravel.com  

De totale reisduur zal 18 dagen zijn. We zijn daarvan 16 dagen in Zuid-Afrika. We blijven niet alleen bij de lodge van ZaZoe maar zullen ook naar andere parken gaan. Zo zullen we oa een bezoekje brengen aan het Kruger NP. De hele workshop zal gevolgd worden door een klein groepje van 3 mensen (incl wij 2-en...!) dus het wordt een soort van prive workshop. Ben erg benieuwd hoe het ons gaat bevallen aangezien we buiten onze 1e vakantie samen nog nooit iets georganiseerds hebben gedaan. Wij zijn altijd van het rondreizen met een rugzakkie en dan maar zien waar de dag ons brengt. Bovendien blijkt dit een soort van all-in vakantie te zijn aangezien ook alle maaltijden al georganiseerd zijn, hahahaha. Alleen de drankrekening moeten we nog betalen zeg maar!

We stappen op 11 november in het vliegtuig, nog 3 weken werken dus! We zullen proberen het één en ander te schrijven onderweg maar dat zal wat minder frequent zijn als iedereen van ons gewend is!

3138 x bekeken