39 landen and counting

Fijn hoor, we hebben uitzicht op een paar mooie reizen. Ten eerste gaan we van 27 juli t/m 8 augustus lekker kamperen in het zuiden van Engeland. Ja, inderdaad met de tent, want het busje is verkocht. Tegen al onze reis kriebels in hebben we vooraf de 2 campings en 1 hotel geregeld. Eigenlijk vooral omdat het een korte vakantie is en dat midden in het hoogseizoen en tijdens de Olympische Spelen. We zijn vooral benieuwd naar de Cotswolds en Oxford. Maar wie weet komen we nog wel in Londen terecht voor een Olympische wedstrijd.

Waar we vooral erg naar uitkijken is de periode 1 november - 12 november 2012. Dan gaan we namelijk naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook hier geldt, we hebben onze regelneef kriebels moeten onderdrukken en het uitbesteed aan een specialist. In Oman is het dan 'minder warm' dan in andere maanden en dus drukker. Vooral in de bergen en woestijnen kunnen de desert camps vol zijn. Maar het is niet erg dat we het niet zelf regelen, nu krijgen we in ieder geval de plaatsen te zien die het mooist zijn. Het word nog mooier, want we hebben er een 4 wheel drive auto bij gehuurd, waarmee je notabene zomaar de weg af mag en de wildernis in mag rijden. Hoe cool is dat!

Maar uhh, we zijn nog niet klaar hoor. Want in 2013 mogen we van onze lieve werkgever maar liefst 9 weken op reis! We hebben de maanden februari en maart vrij gekregen. We willen graag 7-8 weken in een 'westers' land rond gaan rijden in een camper. Dat zal dan Amerika, Nieuw Zeeland of Australie worden. Daar zijn we nog niet helemaal uit, maar we neigen het meest naar Amerika. Daar zijn we al een paar keer geweest en beviel erg goed. We hebben besloten dat we Amerika nog lang niet hebben gezien. Maar in 2009 is Australie en Nieuw Zeeland ook verdraait goed bevallen, moeten we terug?

Inmiddels hebben we in de 11 jaar dat we samen zijn 39 landen bezocht. Daar komen in 2012 dus 3 landen bij. Maar omdat we in 2013 7-8 weken met een camper gaan touren hebben we nog 1 of 2 weken over. Die tijd willen we gebruiken om wederom een nieuw land aan te doen. Als we naar Amerika gaan zou dat b.v. Mexico, Cuba of een Caribisch eiland kunnen zijn. Mochten we toch voor 'Down under' kiezen kunnen we gaan eiland hoppen in een van de mooie landjes in de stille zuidzee. Misschien is een Aziatisch land onderweg naar 'Down under'  ook nog een optie. Wie denkt er mee?

Pat heeft trouwens de afspraak met (vooral) zichzelf gemaakt dat we samen 50 landen hebben bezocht voor z'n 50ste verjaardag. Gelukkig duurt dat nog zo'n 6 jaar. Maarja dat betekend dat we er vanaf nu nog wel 11 te gaan hebben. Maar is dat nou zo'n slecht vooruitzicht ..... :-)

U hoort van ons tijdens onze kampeer tocht in Engeland.

Pat & Syl

2537 x bekeken