BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Amerika 2010

 Lekker 4 weken naar Amerika met Jan en Jose, wederom met de grootste camper. Grand Tetons, Yellowstone, Craters of the Moon, Hell's Canyon, Mt. Rainier, Seattle, Olympic enzo
  | FOTO'S  |

 

Tips voor het huren van een camper in de VS

Amerika 2010 vrijdag 01 oktober 2010

FOTO'S  |

Na een aantal keren een camper te hebben gehuurd en omdat we zelf ook een camper hebben kunnen we wel eens een lijstje publiceren met wat handige tips voor het huren van zo’n apparaat. Onderstaande tips zijn vooral bedoelt voor het huren bij Cruise Amerika, maar zijn vast ook te gebruiken voor andere verhuurders.

Heldere hemel en dus. . . gletsjers!

Amerika 2010 zaterdag 25 september 2010

FOTO'S  |

Dinsdagochtend worden we wakker onder een blauwe, bijna wolkeloze, hemel en gaan na het ontbijt op weg naar Hurricane Ridge. Dit is een uitzichtpunt waarvandaan je hopelijk een blik kunt werpen op Mount Olympic. De weg is mooi bochtig en met een goed uitzicht. We komen erg vroeg aan, er staan zo’n 6 auto’s op de parkeerplaats, en maken een vroege ochtendwandeling over de Hurricane Ridge. We hebben tijdens de wandeling aan de ene kant van de ridge uitzicht op Port Angeles en aan de andere kant op Mount Olympic. Gelukkig hebben we vandaag weinig last van wolken dus zien we verschillende gletsjers vanaf ons uitzichtpunt. Onderweg staken nog 3 Blacktail Deer het wandelpaadje over… helemaal leuk!

 

De kleine wereld van de Olympic Peninsula

Amerika 2010 donderdag 23 september 2010

FOTO'S  |

Mogge, we zijn weer wakker na een avondje stappen in Seattle. Goeie reden om wat later op te staan en nog even te douchen en ontbijten. Na onze verlaat ontbijt gaan we nog even boodschappen doen zodat we pas om 12:00 op weg zijn naar Olympic National Park. Dit park ligt zo’n beetje tegen Seattle aan, maar doordat Seattle aan een sound (baai) licht moeten we een behoorlijk eind omrijden om het park te bereiken. We nemen eerst de freeway om het daarna wat rustiger aan te doen op de kleinere wegen. Onderweg stoppen we even bij een gehucht om een boterham te eten. We zien hier

Hell’s Canyon, Mt Rainier, en Seattle

Amerika 2010 maandag 20 september 2010

FOTO'S  |

Zo, zijn we weer, nu heel wat mijltjes westelijker. We zijn in de staat Washington beland en onze kempert staat aan de Grote Oceaan ten westen van Seattle. Afgelopen week hebben we dus veel gereden, vanuit Craters of the Moon reden we eerst naar Hell’s Canyon op de grens van Idaho en Oregon. Het eerste stuk gaat weer door de groentetuin van de VS, richting de Canyon gaan we steeds meer bergen over. Deze Canyon is de diepste van Noord Amerika, zo’n 2300 meter. Het diepste gedeelte hebben we niet gezien. De afstanden zijn hier zo enorm dat we daar simpelweg niet aan toe zijn gekomen. Om van het zuidelijke stuk waar we waren naar het noordelijke stuk te komen moesten we 250 km omrijden, dat hebben we niet gedaan.

Maar goed, het zuidelijke deel dus wel, deze begint als een ‘gewone’ rivier tussen wat heuvels. Tientallen kilometers verder de Canyon in begint het echt op een scheur in de aarde te lijken. Aan het einde van de lange mooie weg langs de rivier de sleuf in is het een echte

Van Yellowstone naar ander vulkanisch spul

Amerika 2010 vrijdag 17 september 2010

FOTO'S  |

Maandag de dertiende september worden we voor het laatst wakker in het Yellowstone National Park. Jammer hoor, het is zo’n mooi park, het goede nieuws is dat we nu een richting kiezen die we nog niet eerder hebben gekozen. Vorig jaar zijn we vanuit Yellowstone via de noord uitgang naar Canada vetrokken. Nu nemen we de west uitgang om via Idaho en Oregon naar de staat Washington te rijden. Vooral voor Pat leuk, hij heeft nu alle westelijke staten in de VS bezocht. Ohja foto’s van onze trip tot nu toe staan hier.

Nog even terug naar Jellystone (wie kent Yogi bear nog?). Vanuit Mammoth Hotspings rijden we een stukje zuidelijk om daarna westwaarts te rijden. Onderweg houden we onze ogen wijd open, we zijn nog in het park dus misschien komen we nog wel leuke diertjes tegen. En welja bij een mooi uitkijkpunt waar mannen staan te vliegvissen zien we een Elk het water in lopen. Verderop richting de uitgang zien we een Elk stelletje een soort van paringsritueel uitvoeren.

Diertjes spotten in de sneeuw

Amerika 2010 maandag 13 september 2010

FOTO'S  |

Op de Bridge Bay camping spotten we op donderdagavond uiteindelijk niet nog meer dieren. Het is onwijs koud dus we doen de generator aan zodat we ongestraft de verwarming kunnen laten draaien. Bijkomend voordeel is daarbij dat we ook de computers kunnen opladen en gebruiken. We schrijven wat, zoeken foto’s uit en gaan dik ingepakt naar bed. Vrijdagochtend is het nog steeds heel koud. We stappen we weer vroeg in en rijden we langs een veld met mudpools. Hier stoomt en borrelt alles, er zijn mudpools en fumaroles en ook een hele bus toeristen van Travalgar die met rollators toch proberen zo ver mogelijk de heuvel op te komen. Als we van de parkeerplaats afrijden komt er een enorm bison mannetje aangelopen, we hopen maar dat er geen ongelukken met rollators

Geyser Country

Amerika 2010 donderdag 09 september 2010

FOTO'S  |

Op woensdag rijden we na het ontbijt naar Old Faithfull Geyser Basin. We parkeren op de nog lege parkeerplaats en lopen rechtstreeks naar het nieuwe visitor centre. Toen we hier vorig jaar waren was het visitor centre gehuisvest in barakken en nu staat er dus een brand new gebouw à 27 miljoen dollartjes. We checken de tijden van de geysers en lopen naar Old Faithfull. Na een half uurtje wachten doet deze “oude getrouwe” geyser zijn kunstje en blaast het water zo’n 23 meter de lucht in. Prachtig schouwspel! Daisy geyser gaat tussen 12 en 13 uur uitbarsten dus lopen daar zoetjes aan heen. Als we bijna bij Daisy zijn steekt er een coyote het pad over, joepieee! Terwijl we staan te wachten gaat het regenen maar dit mag de pret niet drukken, zeker niet als blijkt dat Daisy een geyser is die het water schuin naar buiten spuit, gaaf! Het hele landschap is hier trouwens moeilijk uit te leggen en voor te stellen als je er niet bent geweest. Het is een groot plateau en overal zie je water borrelen in poeltjes, stoom opstijgen en de firehole river meandert daar overal tussendoor. Het lijkt soms een soort maanlandschap maar als je dan richting hotels en Visitor center kijkt en ziet hoeveel mensen hier eigenlijk rondlopen…

Warme kleren kopen en naar de dokter

Amerika 2010 woensdag 08 september 2010

FOTO'S  |

Maandag 6 september is het Labour Day hier in Amerika. Het is de laatste dag van een lang weekend voor de Yanks. Hopelijk word het hierna wat rustiger voor ons op de campings en in de parken. Na Labour Day is het hoogseizoen afgelopen, er gaan dan zelfs al campings dicht ter voorbereiding op de winter (sneeuw). We hebben nog geen sneeuw gehad, maar het heeft ‘s nachts wel licht gevroren. Niet alle campings zijn voorzien van stroom waardoor we onze kachel ‘s nachts niet kunnen gebruiken, kortom het is letterlijk ijskoud in onze bedjes.

We beginnen onze labour Day met een bezoek aan de dokter. Jan heeft sinds dat we zijn aangekomen al wat darm problemen. Syl besluit dat het genoeg is geweest en brengt haar vader naar de dokter. Een half uur later staan ze buiten met wat pilletjes en een diagnose van reizigers diarree. Tis trouwens wel duidelijk dat als je het kunt betalen de gezondheidszorg in Amerika echt prima is. Pappa wordt gewogen, gemeten, bloeddruk gemeten en de temperatuur ook en dat wordt allemaal gedaan door de assistente.

Aangekomen in de Grand Tetons

Amerika 2010 zondag 05 september 2010

FOTO'S  |

Afgelopen donderdag zijn we vroeg opgestaan om rond 6 uur op de trein naar Schiphol te stappen. Ons vliegtuig naar Salt Lake City via Chicago vertrekt om 11:00. 23 uur nadat we zijn opgestaan komen we aan in ons hotel. Het is dan voor ons 4 uur ‘s nachts maar besluiten toch maar op zoek te gaan naar wat te eten en een biertje. Dat laatste is niet gelukt, het enige restaurant in de buurt ging nét dicht. Dan maar naar zo’n fastfood ding, we zijn immers in Amerika.

We proppen een hamburger naar binnen en gaan direct terug naar de kamer om te slapen. Na het ontbijt buffet met toast, eieren en koffie worden we opgehaald door de camper verhuurder. We zijn de eersten die ochtend en handelen alles snel af. We schrikken nog wel even van wat we ter plekke moeten betalen, maar dat regelen we in Nederland wel weer. We bekijken nog wel even de instructie video, da’s namelijk de enige uitleg voordat je met een camper van 10 meter de straat op mag!! Pat is als eerste aan de beurt en scheurt het gevaarte met groot gemak naar de door de verhuurder aangewezen Walmart supermarkt. Syl was zo handig om thuis al te beginnen aan een boodschappen lijst, Jose maakt het lijstje terplekke compleet. We besteden 2 uur aan het verkenner van de enorme winkel en aan het volstouwen van 2 karretjes. We kopen groenten, brood, beleg, melk, 100 flessen water, bier, kolen een koelbox met ijs en andere uiterst belangrijke zaken. We zijn immers een week verstoken van een degelijke supermarkt. In de parken Grand Teton en Yellowstone zijn niet echt uitgebreide mogelijkheden om in te slaan.

Met z’n vieren naar Noord Amerika

Amerika 2010 maandag 09 augustus 2010

FOTO'S  |

Het is alweer 6 maanden geleden dat we op reis zijn geweest. De laatste maanden hebben we wel heel veel leuke weekendjes gehad met ons kleine campertje. Vorig jaar tijdens onze wereldreis hebben we 3 maanden in een camper ‘gewoond’ van heel groot tot heel klein. Dat is zo goed bevallen dat we er zelf ook eentje hebben gekocht eerder dit jaar. Een behoorlijk oudje van 22 jaar, maar wel erg praktisch. 

En met al die weekendjes weg  in ons kleine campertje willen we ook wel weer eens in een mega camper vakantie houden. Maar ja, met een mega camper kun je nou eenmaal in Nederland niet goed rijden dus we hebben besloten om wéér naar camperland nr. 1 te gaan; de USA. ook dit jaar met meerdere mensen, deze keer gaan Jan en José mee met ons. Zij wilden graag nog een keer naar de westkant van de US en laat dat nou net het deel zijn waar ook wij graag nog een keer heen willen.