Texas
Azoren
Roadtrip Amerika
Londen
IJsland
Zuid Amerika
Japan
Wereldreis 2009
Bosnië en Herzegovina
Onze foto's
Oostenrijk
De tijd heeft stil gestaan in Micanopy
De tijd heeft stil gestaan in Micanopy
 

Op maandagochtend zijn we weer op tijd wakker en na het ontbijt stappen we weer in onze bolide om richting Gainesville te rijden. We rijden hiervoor zo’n anderhalf uur, vrij dichtbij dus voor Amerikaanse begrippen. We rijden langs paardenfarms, grote onbebouwde stukken land, kleine dorpjes en grote ranches. Op de meeste plaatsen zijn de bomen behangen met mos, ze krijgen hierdoor een filmachtig uiterlijke, romantisch en melancholisch tegelijk. We rijden eerst naar het dorpje Micanopy waar de tijd stil heeft gestaan. Het dorp bestaat maar uit een paar straten, de hoofdstraat bestaat uit 500 meter aan oude, typisch Amerikaanse huizen. In de meeste gebouwen zitten kleine winkeltjes die allerlei 2-de hands rommel verkopen. Bij de lokale diner drinken we een kop koffie en eten er een taartje bij, we zitten buiten op de veranda in het zonnetje. De zon in combinatie met de rust om ons heen en de heerlijke “koffie met” maakt dat we dit plaatsje super relaxed vinden. We zien even later dat het dorp tot de top12 hoort van cutest little towns in de US. We snappen het.


Na de taart is er wat lichaamsbeweging nodig, we rijden naar Paynes Prairie state park, parkeren onze auto en lopen naar een uitkijktoren. De prairie strekt zich voor ons uit en we horen mensen roepen dat ze allerlei diertjes zien… met het blote oog moeilijk te ontcijferen dus lopen we ff terug naar de auto voor de verrekijker. Op de uitkijktoren zien we inderdaad in de verte mustangs, bisons en behoorlijk grote roofvogels vliegen. Volgens de mensen naast ons gaat het hier om de noord amerikaanse kiekendief (harrier). We geloven het meteen. We maken een wandeling door het bos, verbazen ons over de plotseling warmte en kunnen ons goed voorstellen hoe zweterig heet het hier in de zomer kan worden.

Het is tijd voor een late lunch/vroeg diner dus rijden we naar Gainesville. Dit is een grote studentenstad en op onze weg naar het historische centrum komen we langs een indrukwekkend grote campus. We parkeren in het centrum en weten meteen dat dit een geval “typisch Amerikaanse stad” is. ’s Avonds zal dit best gezellig zijn met z’n restaurantjes en barretjes maar overdag is het er uitgestorven. Wel kijken we even rond maar stappen toch al vrij snel weer in de auto terug naar huis. Onderweg rijden we langs de Publix waar we sushi to go kopen, we kopen nog wat nieuwe lokale biertjes en zijn net na het donker thuis. We eten de sushi voor de tv en drinken er een prima wijntje/biertje bij terwijl de krekels buiten voor ons zingen.

Dinsdag worden we pas om half negen wakker (extreem laat voor ons doen) en besluiten het dan ook maar rustig aan te doen. Het is vandaag een mooie dag dus de korte broek kan aan! Vandaag staat St. Augustine op het programma. Dit is de oudste stad van Amerika en behoorlijk toeristisch. We zijn hier twee jaar geleden ook geweest maar willen graag nog een rondkijken in het stadje. St. George street herkennen we meteen, een zeer toeristisch straatje. Zo snel het kan nemen we een zijstraatje en strijken er in een leuk tuintje neer voor een bakkie koffie. Hierna wagen we ons St. George street weer in, het straatje staat vol oude gebouwen, sommige een paar honderd jaar uit. In elk gebouw zit een winkel of restaurant, zo gaat dat nu eenmaal. Aan het eind van de straat slaan we rechtsaf en komen bij Flagler college, een van de mooiste college gebouwen die we hebben gezien. Van buiten lijkt het op een kasteel of kathedraal, met een prachtige binnentuin. Van binnen, kunnen we alleen de hal bewonderen, deze is helemaal van hout gemaakt, heel bijzonder. Het college staat aan een plein met daar omheen meer van dit soort overweldigende gebouwen. We banjeren hier nog wat rond waarna we richting de Matanzas rivier lopen. St. Augustine ligt vlak aan zee, de rivier zien we hiervandaan dan ook uitmonden in de oceaan. Aan de rivier staat het fort van St. Augustine, Castillo de san Marcos. Het is een van de oudste forten van Amerika, met de bouw is in 1672 begonnen.

We krijgen trek en Pat weet wel een brouwerijtje te vinden, de eerste die we bezoeken deze reis. De brouwerij heet A1A Ale Works, naar de weg waaraan de brouwerij ligt. We bestellen ‘a flight of beers’ en beseffen ons alweer te laat dat dit Amerika is, veel dus. We krijgen 7 stevige proefglaasjes bier. De meest biertjes zijn wat gewoontjes, maar de 2 porters met koffie smaak zijn erg goed. We nemen er wat humus met brood bij en besluiten naar St. Augustine Beach te rijden voor een volledige maaltijd. Van een afstandje zien we de zeevlam al en als we aankomen bij de oceaan is deze niet meer zichtbaar, ook niet vanaf het strand. Er zijn geen strandtentjes en door de hevige mist nodigt het niet uit om hier te blijven. Dan maar weer terug naar Zwitserland, het plaatsje waar we overnachten. Met een grote omweg, we zijn de weg kwijt, komen we toch richting ons huis. We besluiten er voorbij te rijden om naar de lokale BBQ hut te gaan, een kwartiertje verderop. We worden hartelijk begroet en 2 minuten later staat er al eten voor onze neus. Een eenvoudige maar zeer smakelijke maaltijd met vlees van de houtgestookte BBQ, dit zien we hier vaker langs de kant van de weg. Eenmaal terug in ons huisje relaxen we wat, het is inmiddels donker, dus tijd voor een filmpje met een biertje / wijntje. Woensdag relaxen we ’s morgens lekker verder bij ons mooie huisje. De ochtend begint met 20gr. dus dat is goed te doen.

Vanmiddag gaan we naar een outlet om wat kleding kopen. We realiseren ons dat we niet vaak kleding kopen in Nederland. Vooral in Nederland, maar ook in veel andere landen is kleding veel goedkoper, dus waarom niet een middagje shoppen inlassen.

See ya later