BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Joepiee, toch nog een Rodeo!

FOTO'S  |  FILMPJES |

Zondagavond, 7 juni, Coombs, Vancouver Island

Genietend van de laatste zon en vogelgeluiden zit ik met m’n computertje dit stukje te schrijven. Misschien kunnen we het zelfs posten want dichtbij de receptie is er wifi….

Vanochtend zijn we zoals gewoonlijk rond 7-en opgestaan, we hebben ontbeten, koffie gedronken en zijn rond half 9 op weg gegaan. Victoria achter ons latend rijden we langs een Safeway en aangezien er met 5 mensen altijd wel wat te wensen is qua eten slaan we af.

De Safeway is een enorme winkel keten à la Albert Heijn x 10 en aangezien ze hier altijd lekker vers brood hebben lopen we hier graag naar binnen.

Afijn, brood en een enórme sparerib verder (voor de bbq) gaan we weer op weg naar het Noorden om vervolgens naar het westen af te slaan. De weg naar het noorden is overigens een mooie weg die voor een groot deel langs de zee gaat.

Een paar kilometer naar het westen komen we door het plaatsje Coombs waar vandaag zowel een gun show als een Rodeo gehouden wordt. De gun show slaan we over maar die Rodeo doen we aan!

Bij deze Bull-a-rama hebben ze 2 onderdelen; het rodeo rijden met de stieren en voor de dames Barrel racing. De stieren rodeo is veruit het spectaculairst, vinden in ieder geval de boys. Het begint al meteen om 13:00 met een stuk of 8 stieren. De cowboys warmen zich op, de stieren worden via een stalen trechter op hun plek gezet. Ietwat hardhandig naar ons idee. De cowboy wordt vast gezet met een lang touw aan ‘zijn’ stier, waarbij intussen de ballen van de grote jongen wordt geteisterd. De stier wordt hierdoor behoorlijk dol. Daarbij krijgt het dier nog wat bemoedigende klapjes op z’n kop en open gaat het hek.

Wie minimaal 8 seconde op het beest kan blijven zitten krijgt punten. Wie er daarvoor af word gemikt ligt eruit. Het is werkelijk waar een echt spektakel, we vinden het prachtig. Die gasten kunnen wel wat hebben hoor, ze worden enorm door elkaar geschud en vallen of springen daarna van de stier af, dit ziet er in alle gevallen erg pijnlijk uit. Helaas blijft er in de tweede ronde een cowboy aan de stier hangen op een of andere manier. De stier blijft als een dolle springen en de cowboy lijkt  helemaal bewusteloos aan het dier te hangen. Uiteindelijk word hij eraf gehaald….. 10 minuten later licht hij in de ambulance. Geen idee hoe het nu met hem is.

De barrel race is alleen voor de dames, of eigenlijk vaak nog meisjes. Overigens zijn de cowboys vaak ook nog jong, vanaf een jaar of 16. Op het veld staan 3 vaten, de moeten allemaal omcirkeld worden en wel op een paard. Holy moly wat zijn die meiden snel zeg. Je ziet het paard telkens na het omcirkelen van een vat heel erg versnellen. Ze gaan helemaal schuin de bocht in en worden op de rechte stukken zowat van het paard gegooid. Ook een spectaculair gezicht hoor!

Tussen alle hillbilly’s rondlopen is trouwens ook leuk, ze lopen werkelijk waar nog met Stetsons, ruiten bloesjes en cowboylaarzen; inclusief sporen en buckles!

Rond een uur of 5 is het hele spektakel afgelopen en in no-time s iedereen weg. We vinden het een beetje jammer dat we hier niet gisteravond waren want toen was er ook nog een barn-dance!

Nu zitten we nog lekker buiten, de sparerib is op de bbq gegaan en was net zo lekker als ‘ie eruit zag!

Kortom; een fijne zondag met wat folklore.

See y’all later, folks!

Syl en Pat

12185 x bekeken
Plaats reactie