BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

OBX NC en Mt. Pleasant

Magnolia plantage

FOTO'S  |  FILMPJES |  KAART |

We zijn de laatste week wat lui en hebben al een tijd de website niet ge-update. Het is soms ook best lastig te beschrijven waar we allemaal zijn geweest en wat we hebben gedaan. OBX is daar een mooi voorbeeld van. OBX NC is een afkorting die veel mensen op hun tshirt of als bumper sticker op de auto hebben staan. Het betekent Outer Banks North Carolina. Een hele smalle strook land dat een stukje uit de kust ligt. Dat is waar we vorige week zaterdag en zondag op gereden hebben.

Bij het plaatsje Kitty Hawk rijden we via bruggen de Outer Banks op. Op het eerste gezicht niets bijzonders, gewoon een badplaats zoals we wel vaker hebben gezien in de VS. We gaan even bij de lokale VVV langs en krijgen te horen dat we de ferry van te voren moeten reserveren om in het zuiden de eilanden af te kunnen. De Outer banks zijn eilanden die in het zuiden alleen met de boot bereikbaar zijn. De eerste bootrit is onderdeel van highway 12 (Outer banks national scenic byway) en daardoor gratis. Maar het laatste stuk is een betaalde rit. Enfin, met veel geduld en hulp van de dame van het visitor center lukt het om de boot te reserveren. Vanuit Kitty Hawk beginnen we te rijden. Als we het stadje uitzijn is het alleen nog wij tween en met aan de linker en de rechterkant de oceaan. Soms is het er zo smal dat de weg er maar net lijkt op te passen. Aan de oostkant is vaak een laag duin, met daarachter een kort strand. Aan de westkant is nogal eens een stukje bos te zien of kilometers aan moeras. Op het smalle eiland zijn een paar dorpjes waar we langs rijden. Vaak stellen de dorpjes niet veel voor, maar soms is het er best toeristisch. Met een vergunning, te koop bij het visitor center is het toegestaan om op het strand te rijden met de auto. Het is een heel ander strand dan bv Daytona en wij durven het hier niet aan. We hebben wel een 4 wheel drive auto, maar het is er zo uitgestorven dat we het niet willen riskeren om vast komen te zitten. Om op het strand te komen kan de auto gewoon ergens langs de weg geparkeerd worden om het duin om te lopen. Op sommige plekken lijkt het wel een onbewoond eiland. Als we op zaterdag bijna aan het einde van het grootste eiland aankomen zoeken we een camping aan het water. Na de fijne camping van afgelopen nacht wordt dat deze nacht wat minder. De tent staat in een bosje vlakbij het water, maar dat blijkt geen goede keuze. Pat wordt in een mum van tijd zo'n 200 keer gestoken door kleine vliegjes, we denken sandflies of midgets. Ze prikken zelfs dwars door de kleding heen. De volgende dag zit hij helemaal onder de bulten en jeukt het ook behoorlijk. Met wat smeermiddel wordt de jeuk wel wat minder, maar prettig is het niet. 'S avonds hebben we in de harde wind moeten koken, toen waren er nog geen vliegjes. Zodra de wind ging liggen was het raak. Het is mooi weer, dus we kunnen wel het regen dakje van de tent aflaten zodat we vanuit ons bedje uitzicht hebben op de sterrenhemel en 's morgens op de eekhoorns die door de bomen scharrelen.

Zondag is een reisdag, we nemen de eerste ferry naar het volgende eiland. We staan met nog 1 andere auto op de boot en als we het eiland oprijden is het helemaal uitgestorven. Onderweg naar het zuiden stappen we een paar keer uit om de omgeving te bekijken. Het strand is prachtig en leeg, de moerassen zien er uit zoals een moeras er uit moet zien. 5 km voordat we het zuidelijkste puntje bereiken wemelt het ineens van de mensen. Er is een wandel en hardloop wedstrijdje bezig dat eindigt in het dorp Ocracoke. Dit is een rustig plaatsje, gelegen in de schaduw van de vele bomen en omringt door de oceaan. We vinden het jammer dat we de ferry hebben geboekt anders hadden we hier wat langer gebleven. Ons boot vertrekt om 13:00 en we hebben nog tijd voor een bakkie koffie en lunch. De koffie drinken we bij een heel populair koffie tentje, waar schijnbaar het hele dorp bijeen is. De lunch bestellen we bij de ferry in de haven. We zitten heerlijk aan het water en om ons heen rommelen wat pelikanen, een prachtig plekje dus. Als Pat een biertje besteld krijgt hij te horen dat de staats wet bepaald dat er zondag voor 12 uur geen alcohol geschonken mag worden. Rare mensen die Amerikanen.

De volgende ferry doet er zo'n 2,5 uur over terwijl onze bestemming best dichtbij is. De lange vaart komt vanwege de vele zandbanken langs de kust. We moeten dus een heel eind omvaren. Tijdens de vaart hebben we mooi uitzicht op de zandbanken, kleine eilanden, en vissende pelikanen. De boot zet ons af op Cedar island. Cedar island lijkt vooral te bestaan uit moeras gebied en staan er best veel huizen langs de kust. We hebben bedacht om naar Atlantic beach te rijden. In Atlantic beach zitten we vooral op onze hotelkamer en luieren we wat. Het enige wat we doen is wat eten in de supermarkt kopen.

Vanuit Atlantic beach rijden we op maandag verder langs de kust naar het zuiden en komen in South Carolina aan, een nieuwe staat voor ons. Omdat het Pat is gelukt om 50 landen voor z'n 50ste te bezoeken is het nieuwe doel om alle 50 Amerikaanse staten te bezoeken voor Syl haar 50ste. South Carolina is onze 33ste staat, dus die 50 moet ook wel lukken voordat Syl 50 is. De komende dagen verblijven we in een Airbnb woning in Mt. Pleasant, vlakbij Charleston. Onderweg komen we door een hele dikke vette hagelbui en bedenken dat het goed is dat we niet kamperen de komende dagen. De route brengt ons ook door de badplaats Myrtle beach. Dit is dé badplaats van deze regio en dat is wel te zien aan alle pretpark achtige zaken langs de weg. We hebben de laatste weken zoveel gezien en gedaan dat we er een beetje moe van zijn geworden. Dat is ook de reden dat we een comfortabel huis hebben geregeld. Dit huis hebben we vrij plotseling onderweg bij de Mc Donalds geregeld (bij de Mac hebben we internet). We weten even niet hoe we nu verder gaan en daarom blijven we een paar dagen op 1 plek om wat rustiger aan te kunnen doen. Aangekomen bij het huis kunnen we er niet in omdat we nog geen code hebben gekregen. Meestal stuurt een huis eigenaar een code om de deur te kunnen openen, nu dus niet. We moeten naar de Walmart om op internet te kunnen. Op die manier weten we de code te achterhalen en kunnen we de woning in. Het blijkt een luxe woning met 2 badkamers, volledige keuken, veranda en prima woonkamer. 'S avonds kijken we een filmpie op Netflix, het relaxen is begonnen.

Dinsdag beginnen we rustig om later in de ochtend naar de Boone Hall plantation te gaan. Een mooie plantage met een prachtige oprijlaan omzoomt door oude eiken die behangen zijn met spaans mos. We bekijken het luxe huis, de slaven verblijven, de tuinen en de oprijlaan. Als we uitgekeken zijn rijden we naar Sullivan's eiland. Hier eten en drinken we wat in een typische strandtent, maar dan niet direct aan zee. Er zijn vaak geen restaurants of pubs aan het strand omdat veel stukken strand prive eigendom zijn en er huizen op staan. 'S avonds luieren we rustig verder.

Woensdag zijn we na 2 avonden luieren weer helemaal fit en stappen we in de auto naar Charleston. Charleston is een rustige en vooral statige stad aan een rivier. We wandelen een paar uur door de mooie straten met z'n kapitale huizen en zijn 's middags weer vroeg terug in ons comfortabele huis. Rond 4 uur rijden we naar de Westbrook brouwerij waar Pat een proeverijtje besteld en wat biertjes koopt om mee naar huis te nemen. Op de terugweg rijden we langs de Publix om sushi te halen zodat we 's avonds weer rustig aan kunnen doen met een filmpie.

We hadden nog 2 nachten bij willen boeken, maar dat was niet mogelijk. We willen nog wel even in deze buurt blijven, dus boeken we 2 nachten op de camping in de buurt. We snappen niet helemaal waarom we moesten reserveren want de camping is zo goed als leeg. We zetten onze tent op de plek waar het het minst waait. Het weer is behoorlijk onstuimig met veel wind en wat regen. Als de tent staat rijden we terug naar Mt. Pleasant waar in de rivier een vliegdekschip ligt. Daar wil Pat wel eens een kijkje nemen en Syl ook wel. Het gaat om de USS Yorktown die samen met 23 van deze schepen is gebouwd tijdens de tweede wereld oorlog. Het dek van het schip is 260 meter lang en er staan heel wat vliegtuigen op. We komen het schip binnen via de hangaar, een enorme hal waar een stuk of 10 vliegtuigen staan. Al deze vliegtuigen hebben gebruik gemaakt van dit schip. Boven op het grote dek hebben we mooi uitzicht op de brug over de rivier en op Charleston. We verbazen ons over de grootte van het schip, maar begrijpen aan de andere kant niet hoe vliegtuigen op zo'n kort dek kunnen landen. Pat heeft bij de luchtmacht gewerkt, dus die weet van veel dingen wel hoe het werkt. Al met al reuze interessant om eens zo'n groot schip te bekijken. 'S avonds verblijven we een tijd in de recreatie ruimte van de camping om te schuilen tegen regen en wind. We beslissen ter plekke dat we niet meer willen kamperen.

We hebben uiteindelijk 16 dagen van de 6 weken gebruik gemaakt van de tent, iets minder dan gepland. Maar we weten nu dat we het toch liever iets luxer hebben of een camper huren. Af en toe kamperen is prima en we hebben hierdoor ook op geweldige plekken overnacht. Maar nu is het genoeg, we hebben geen zin meer in muggen en andere beestjes, en iedere keer bij regen en wind te denken dat we nat wakker worden. We boeken voor de laatste week Airbnb onderkomens. Vrijdag ochtend geven we onze kampeerspullen aan een jong gezin dat in een trailer woont en nu op tentvakantie is op onze camping. Ze zijn er blij mee en wij ook.

We rijden naar Magnolia Plantation, een plantage die al sinds het begin (zo'n 400 jaar) in handen is van dezelfde familie. Zij hebben er oa rijst verbouwd maar de plantage is bekend geworden om zn tuinen. De tuinen zijn sinds 1870 opengesteld voor publiek en inderdaad erg mooi. We lopen de route die is uitgezet en zien allerlei mooi bloeiende bloemen en planten. We zien ook mooie reigers, dikke krokodillen en natuurlijk eekhoorntjes. We lunchen op het groene grasveld met zicht op pauwen, mini paardjes en het huis. Daarna is het tijd voor de swamp tour. De familie heeft een mooi wandelpad aangelegd door een swamp dat op hun gronden ligt. De meeste Amerikanen lopen niet voor hun plezier dus het wandelpad is heel erg rustig. Het is er nat en groen en vol met cypressen. We zien boomgroepjes met wel vijf nesten met diverse soorten reigers bij elkaar. We lopen over de aangelegde boardwalks en genieten van de groene natuur en rust, heel mooi hier. Als we klaar zijn rijden we naar een bierwinkeltje waarvan Pat hoopt dat ze er een paar bijzondere biertjes verkopen die hij mee kan nemen naar huis. Hij vindt niet wat ie had gehoopt dus koopt maar 1 biertje. We stappen weer in om naar Columbia te rijden, dat is de hoofdstad van South Carolina en voor ons een mooie tussenstop op weg naar Ellijay, in de bergen in het noorden van Georgia. Het door ons geboekte hotel blijkt overboekt te zijn dus we moeten iets anders. Het enige motel dat nog redelijk betaalbaar is is een Motel 6 dus daar boeken we een kamertje. Het is het slechtste motel van de reis, het bed lijkt aardig schoon de rest is dat niet. Nou ja, we hoeven hier alleen maar de slapen. We eten bij de Texas Steakhouse waar we even rustig zitten. Tegen de tijd dat we terug in ons motel kamertje zijn gaan we ook maar slapen. Op tijd worden we zaterdag weer wakker en gaan we richting Ellijay. De route gaat voor een groot deel over de snelweg, dat schiet lekker op. We zien de Appalachen in de verte opdoemen en voordat we het weten gaan we de snelweg af en rijden we het steeds heuvelachtiger landschap in.

We stoppen voor de lunch in Dahlonega, de plaats van de eerste goudkoorts in de VS. Het dorp heeft een mooi centrumpje waar we even doorheen lopen. We besluiten een pizza lunch te doen bij de lokale pizzeria waar ze ook nog eens lekkere tapbiertjes hebben. Pat zoekt een biertje uit, Syl houdt het op een diet coke. We bestellen samen 1 pizza. En dat is maar goed ook! Het is een prima pizza, waar we zondag ook nog een goede brunch aan hebben. We rijden verder naar Ellijay en zijn blij als we ons huisje voor de komende vier nachten zien. Het is de onderverdieping van een soort chalet en het is knus ingericht met een elektrische openhaard in zowel de woon- als slaapkamer. Hier houden we het wel even uit. We gaan ff relaxen en lopen daarna in 20 minuten naar het historische centrum van Ellijay. Als we daar zijn begint het te regenen, even later gaat het hozen! We zoeken de tavern en drinken wat terwijl de hoosbui overtrekt. Uiteindelijk lopen we droog naar huis en terwijl buiten de regen weer losbarst zetten we een lekker filmpje aan.

Doei

2253 x bekeken

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Reacties

# Jeroen
Nu pas het eerste blog dat ik lees.. Maar wat een geweldig verhaal.. Ik wordt er bijna reislustig van terwijl ik dat over het algemeen niet zo ben! Veel plezier nog komende tijd!
+1
# Betsey
hord porr carola haggkvist porr: https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/carola-haggkvist-porr.htm porr norrkoping gratis porr milf: https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/gratis-porr-milf.html svensk
porr tube dejting hofors: https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/dejting-hofors.html porr fap porr youtube: https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/porr-youtube.htm dejting skelleftea svensk porr stream: https://paesidisandalmazzo.it/svensk-porr-stream.htm kat porr dejta amerikanska tjejer: https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/dejta-amerikanska-tjejer.htm dejting taby pippi
langstrump porr: https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/pippi-langstrump-porr.html dejting soderkoping natdejting 50+: https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/natdejting-50+.htm youtube porr dejting vill ha barn: https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/dejting-vill-ha-barn.htm dejting brevik svensk
privat porr: https://dejting-sidor.paesidisandalmazzo.it/svensk-privat-porr.html dejting online porr 24: https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/porr-24.html natdejting
basta sms porr: https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/sms-porr.htm free porr sex amator porr svensk: https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/amator-porr-svensk.htm
ben 10 porr rumpa porr: https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/rumpa-porr.html dejting astorp tube porr: https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/tube-porr.htm bajs porr dejting boras: https://paesidisandalmazzo.it/dejting-boras.htm
dejting gratis porr for aldre: https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/porr-for-aldre.htm dejting ljusdal dejting habo: https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/dejting-habo.html porr bilder uppsala porr: https://dejting-sidor.paesidisandalmazzo.it/uppsala-porr.html snygg porr jul porr: https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/jul-porr.html
porr for tjejer dejting landskrona: https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/dejting-landskrona.htm shemale porr dejting oskarshamn: https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/dejting-oskarshamn.html dejting billdal dejtingsajter: https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/dejtingsajter.html dejting motala porr amator: https://paesidisandalmazzo.it/porr-amator.htm porr xx gratis dating apps iphone: https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/gratis-dating-apps-iphone.htm kuk porr

jul porr https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/swingers-porr.htm svenska gratis dejtingsajter https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/dr-porr.htm 100 gratis dejtingsajt i sverige https://paesidisandalmazzo.it/dejtingsidor-50+.htm swedish porr https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/muslim-porr.htm natdejting tips
och rad https://gratis-dejting.paesidisandalmazzo.it/porr-eskilstuna.htm dating pa natet https://paesidisandalmazzo.it/dejting-linkoping.htm family guy porr https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/natdejting-tips-och-rad.html usa porr https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/muslim-porr.html porr 50 https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/porr-pa-mobilen.htm porr cartoon https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/sex-porr-gratis.html free svensk porr https://dejting-sidor.paesidisandalmazzo.it/classic-porr.html dejting
appar under 18 https://paesidisandalmazzo.it/singel-pa-natet.htm midsommar porr https://dejting-sidor.paesidisandalmazzo.it/pussy-porr.html dejting
stenungsund https://paesidisandalmazzo.it/stora-tuttar-porr.htm dejting kalmar
https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/basta-dejtingsajten-sverige.html kinesisk porr https://paesidisandalmazzo.it/dejtingsajter-gratis.htm cum porr https://dejting-sidor.paesidisandalmazzo.it/hamster-porr.html malmo porr https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/miley-cyrus-porr.html fittor porr https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/dejting-kungsangen.html porr erotik https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/dejting-nykvarn.html free gay porr https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/best-gay-dating-app-in-sweden.html dejting sundsvall https://dejtingsidor.paesidisandalmazzo.it/dejting-appar.htm dejting fagersta https://dejting-sidor.paesidisandalmazzo.it/free-hd-porr.html porr bajs https://traffa-singlar.paesidisandalmazzo.it/video-porr.html dejting akersberga https://gratis-dejt.paesidisandalmazzo.it/dejting-ljusdal.html vr porr
# Hudson
plan cul dans la voiture trouver un plan cul
sur paris: https://amatorirugbymilano.it/trouver-un-plan-cul-sur-paris.htm plan cul 03 plan cul
rennes gratuit: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-rennes-gratuit.htm plan cul rethel site
de plan cul avec numero de telephone: https://site-plan-cul.amatorirugbymilano.it/site-de-plan-cul-avec-numero-de-telephone.html plan cul 71 annonce plan cul beziers: https://amatorirugbymilano.it/annonce-plan-cul-beziers.htm plan cul suce plan cul sur valence: https://plan-cul-gratuit.amatorirugbymilano.it/plan-cul-sur-valence.html plan cul valognes plan cul mulhouse gratuit: https://amatorirugbymilano.it/plan-cul-mulhouse-gratuit.htm marseille plan cul plan cul creteil: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-creteil.htm plan cul rouen le meilleur
site pour plan cul: https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/le-meilleur-site-pour-plan-cul.htm plan cul chartres plan cul
gay vannes: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-gay-vannes.htm plan cul gisors plan cul a trois: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-a-trois.htm
plan cul maubeuge plan cul vaison la
romaine: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-vaison-la-romaine.htm video de mon plan cul plan cul annonay: https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-annonay.htm plan cul valence drome plan cul a la plage: https://site-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-a-la-plage.html
plan cul gratuit vosges plan cul a istres: https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-a-istres.htm annonce plan cul rennes plan cul sur morlaix: https://plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-sur-morlaix.htm hotel plan cul plan cul
a la rochelle: https://plan-cul-gratuit.amatorirugbymilano.it/plan-cul-a-la-rochelle.html plan cul dans le 02 gta 5 plan cul: https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/gta-5-plan-cul.htm plan cul tarascon porno francais plan cul: https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/porno-francais-plan-cul.htm plan cul ce soir paris
plan cul
bas rhin: https://amatorirugbymilano.it/plan-cul-bas-rhin.htm plan cul mont de marsan plan cul fixe: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-fixe.htm plan cul
affectif plan cul gueret: https://site-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-gueret.html plan cul sur valenciennes plan cul
a amiens: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-a-amiens.htm plan cul tumblr badoo pour plan cul: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/badoo-pour-plan-cul.htm plan cul
valence plan cul payant: https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-payant.htm plan cul avec voisine plan cul
a belfort: https://amatorirugbymilano.it/plan-cul-a-belfort.htm rdv coquin plan cul

plan cul vitry le francois https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-gay-62.htm plan cul villeneuve sur lot https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-gay-valence.htm plan cul casablanca https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/recherche-plan-cul-nantes.htm annonce plan cul nice https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-fourmies.htm plan cul saint
gilles croix de vie https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/forum-plan-cul-nantes.htm numero plan cul
gratuit https://plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-sur-morlaix.htm plan cul francais https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-grasse.htm plan cul cougar https://amatorirugbymilano.it/plan-cul-dans-la-loire.htm plan cul dans
le 04 https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-auxerre.htm plan cul bref https://site-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-tours.html plan cul
genlis https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-avec-femme-mure.htm plan cul baise https://plan-cul.amatorirugbymilano.it/limoges-plan-cul.htm pas de plan cul https://plan-cul-gratuit.amatorirugbymilano.it/plan-cul-lillers.html plan cul a boulogne sur mer https://plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-gay-porn.htm plan cul sur bayonne https://plan-cul.amatorirugbymilano.it/histoire-de-plan-cul.htm plan cul parthenay https://plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-thionville.htm plan cul ardennes https://amatorirugbymilano.it/plan-cul-millau.htm plan cul
a paris https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-montdidier.htm plan cul gay sarthe https://annonce-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-etudiante.htm plan cul frejus https://plan-cul-gratuit.amatorirugbymilano.it/plan-cul-aubagne.html rencontre gratuite plan cul https://site-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-beurette-paris.html plan cul
a metz https://plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-courbevoie.htm plan cul avec femme enceinte https://site-plan-cul.amatorirugbymilano.it/plan-cul-sur-lens.html plan cul berck sur mer https://rencontre-plan-cul.amatorirugbymilano.it/ex-plan-cul.htm qu est qu un plan cul
https://amatorirugbymilano.it/plan-cul-longwy.htm plan cul deux sevres
# Melina
cheap
jordans online: http://kreftsiden.no/uncategorized/hello-world/ jordans cheap jordans
online: ”http://kreftsi den.no/uncatego rized/hello-wor ld/” g gkaqf 54817
# Cornell
salope 95 salope corse: https://sexe-gratuit.joellen.space/salope-corse.htm video amatrice beurette helicoptere sexe: https://sexe-gratuit.joellen.space/helicoptere-sexe.htm mere
et fille baise baise jeune vieille: https://joellen.space/baise-jeune-vieille.html gros cul salope sexe amateur fr: https://film-x.joellen.space/sexe-amateur-fr.html
branlette duo porno gratuit tres
hard: https://porno.joellen.space/porno-gratuit-tres-hard.html baise avec un voleur donne moi
ton cul salope: https://porno.joellen.space/donne-moi-ton-cul-salope.html salope partouze docteur baise sa patiente: https://joellen.space/docteur-baise-sa-patiente.html kaviar porno pute rue: https://porno-gratuit.joellen.space/pute-rue.htm je baise dans la cuisine elle
baise dans sa cuisine: https://porno.joellen.space/elle-baise-dans-sa-cuisine.html baise chevre diane porno: https://porno.joellen.space/diane-porno.html porno baise
hard porno amateur allemand: https://film-x.joellen.space/porno-amateur-allemand.html partouze anal amateur porno italien: https://porno-gratuit.joellen.space/porno-italien.htm prisca porno
video sexe torture: https://sexe-gratuit.joellen.space/video-sexe-torture.htm trouver pute
toulon allemagne pute: https://film-porno.joellen.space/allemagne-pute.htm jeux de
sexe sur android pere
black baise sa fille: https://sexe-gratuit.joellen.space/pere-black-baise-sa-fille.htm tres jeune fille baise beurette
annemasse: https://porno-gratuit.joellen.space/beurette-annemasse.htm porno tante et neveu baise au bois de
boulogne: https://film-porno.joellen.space/baise-au-bois-de-boulogne.htm dessin anime 3d porno lydie la salope: https://porno-gratuit.joellen.space/lydie-la-salope.htm femme mure baise jeunot sexe gratuit jeune: https://joellen.space/sexe-gratuit-jeune.html salope exotique baise
dans une maison close: https://film-x.joellen.space/baise-dans-une-maison-close.html beurette rebelle porn herault
sexe: https://porno-gratuit.joellen.space/herault-sexe.htm salope bikini petite baise
sur la plage: https://film-porno.joellen.space/petite-baise-sur-la-plage.htm massage chinois baise teen casting porno: https://film-x.joellen.space/teen-casting-porno.html
baise en sortie de boite sexe mecs: https://film-x.joellen.space/sexe-mecs.html oksana d harcourt porno video
pute amateur: https://sexe-gratuit.joellen.space/video-pute-amateur.htm video femme mature salope

asiat porno https://sexe-gratuit.joellen.space/jeune-teen-porno.htm camera surveillance sexe https://film-x.joellen.space/salope-de-rue.html partouze reunion https://porno-gratuit.joellen.space/video-sexe-tante.htm partouze homosexuel https://joellen.space/beurette-com.html baise l infirmiere https://joellen.space/video-sexe-hermaphrodite.html video de naine qui baise https://porno-gratuit.joellen.space/gros-seins-naturels-levrette.htm encule pute https://porno-gratuit.joellen.space/bukkake-beurette.htm porno beurette
https://sexe-gratuit.joellen.space/branlette-brune.htm sexe
en mayenne https://porno.joellen.space/jeux-sexe-android.html pute villeneuve sur lot https://film-porno.joellen.space/pire-salope.htm branlette
ecole https://porno.joellen.space/petite-ronde-baise.html porno
pied francais https://joellen.space/dessin-anime-porno-xxx.html salope de chienne https://sexe-gratuit.joellen.space/marine-delterme-porno.htm levrette a trois https://porno.joellen.space/sexe-au-soleil.html pute qui vient a domicile
https://porno-gratuit.joellen.space/partouze-de-vieilles-lesbiennes.htm bordeaux
sexe https://porno-gratuit.joellen.space/fille-chinoise-qui-baise.htm shaina beurette https://porno.joellen.space/partouze-a3.html mature francaise baise jeunot https://joellen.space/site-de-tchat-sexe.html photo de salope qui baise https://porno-gratuit.joellen.space/equinoxe-film-porno.htm couple qui partouze https://film-porno.joellen.space/beurette-tv.htm gros sexe hard https://porno-gratuit.joellen.space/mature-salope-amatrice.htm il
baise devant la cam https://film-x.joellen.space/baise-mature-amateur.html sexe enfer https://film-x.joellen.space/clochard-porno.html on baise sa femme https://joellen.space/docteur-baise-sa-patiente.html beurette
francaise https://porno-gratuit.joellen.space/salope-coiffeuse.htm salope finistere
# Paulina
cheap canada goose 20074
canada goose: http://Hanadayori.net/bbs_0/yybbs/yybbs.cgi
canada goose outlet: http://Hanadayori.net/bbs_0/yybbs/yybbs.cgi
canada goose: http://Hanadayori.net/bbs_0/yybbs/yybbs.cgi
http://www.cheapcanadagooseoutlet.com/
http://www.canadagooseoutletca.com/
http://www.gooseparkasale.com/
http://www.canadagoose7.com/
http://www.canadagoose17.top/
# Leonore
Cheap Nfl
jerseys: http://Sharypovo.today/user/EmmettSimone9/
A prosecutor described David Lucas as "a killing machine" with "a lust for death" as
final arguments in Lucas' murder trial began Wednesday. Lucas, 33, is
accused of killing six people, all of whom had their throats slashed.
He could face the death penalty if convicted.
There's a book United Unlimited [which includes] a
photograph of Manchester United and Leeds United players in the middle of the pitch scrapping,
jerseys torn apart, as the crowd is completely passive,
no reaction from the fans. You don't get that now. It's a completely different response to everything that happens on a football field.".

cheap nfl jerseys This is a function of its relative convenience. But it is also a function of the democratisation of the audience. Perhaps this is what has the purists so angsty. The Chargers aren't changing their uniforms or primary logo as a result of the move to Los Angeles just yet, but they may down the road. If they do, there's absolutely no doubt which color scheme they should use: powder blue. The Chargers' classic powder blue alternates pay homage uniforms worn from 1968 73, and they still look great today.. cheap nfl jerseys

wholesale jerseys from china I travel to Europe every summer and have visited over 27 countries. When I get into discussions about my job, which then leads to American football, the biggest complaint I hear from foreigners is that there are too many rules, too many stoppages of play and little access to games on TV. If the NFL is ever going to develop a mass fan base abroad, they have to step up the grass roots education of the game, wrap the foreign product for TV differently than we do here, (less commercials/int erruptions), have a better understanding of the culture of the foreign fan, and give them more access to the personalities (players/coache s) that make the game more fun, personal and interesting.. wholesale jerseys from china

wholesale nfl jerseys The conflict affected the civilian population as well with both sides committing war crimes and atrocities aplenty. With many men gone, women took over traditionally male roles and vocations, such as farming. Hyperinflation brought on by $500 million in newly minted and printed money led to mob scenes as storekeepers were attacked and warehouses looted.. wholesale nfl jerseys

wholesale nfl jerseys Having a basketball plan is a great way to get things going for yourself if you are that someone wanting to be the best player to have walked the earth. If you are going to do anything in life, be the best at it. Having a goal oriented mind is the best way to go, and having a good basketball plan is the best place to start.. wholesale nfl jerseys

cheap jerseys Last week, I finished two kids sweaters and a scarf. Also put a sweater for me (Gisela) into hibernation, hoping that the hibernation faeries will make it fit better. I knit a series of short rows onto the front of the thing, giving it kind of a handkerchief front and I need to block it again, since it all sewn together. Sao Paulo, another new addition to the rankings, is the fifth most expensive city in the world. Sao Paulo is the most expensive place in the world for education, and is ranked second most expensive for clothing. The Brazilian Real has strengthened by 11% against the United States Dollar in the past year, although it is still weaker than it was two years ago. cheap jerseys

wholesale nfl jerseys from china "In a way it's like the prodigal son," he told CBS News. "He left to do what he had to
do, which he did. He won two championships.
"It's the single ingredient that links the whole thing he plays hard," Sixers coach Brett Brown said.

"He is just beyond competitive and he wears his heart on his sleeve. He cares. Malaysian Airlines, which is a leading service provider in the international airline industry, offers many unique features and facilities on board to the passengers. You can find that Malaysian Airlines was selected for the world class customer centric cabin crew award in the international sector, which itself is an attestation to their service quality. You can enjoy many economic bargains on ticket booking for Malaysian Airlines and the company also offers many customized packages too to the users to fly to different tourist destinations in Malaysia wholesale nfl jerseys from china.
# Kristal
cheap fleshlights for sale: http://nicekim260.dothome.co.kr/index.php?mid=board_fwba91&document_srl=637451
But you can't look back on the past of what could have been because not everyone is ment for eachother which I
am understanding now too. You need to realize that there are other really nice guys in the world too.
Maybe even one that will be better for you then what you think your
ex is.. First up we have Kyoko: we've all seen this girl working her part time
shifts at the local convenience store. We've
always wanted to get to know her just that little bit better and this is your chance.
Kyoko's panties smell of peach and strawberry, a fruity experience you will want to return to again and again..best fleshlight (Cash took up the topic of
gun violence in a more direct, confrontational way in an op ed earlier this year.) Accompanied by Leventhal's gracefully decorous piano and
guitar playing during "Everyone But Me," she's a woman looking back ruefully
on compromises she's made. "And I pleased everyone," she reflects, her delivery of that last
word darkened by weary, knowing strain, before correcting herself: "I mean, everyone but me." "My Least Favorite Life," a dusky, pensive torch pop tune
penned with Lynn and Burnett for the first season of True Detective, begins with a taciturn pulse comprised of muffled kick drum thumps and quarter note cymbal
caresses. Cash delivers the lyrics like someone quietly horrified by the
vision of constrained existence they contain. best fleshlight

cheap fleshlight I ended up using them for the rest of the year
until graduation at which point I dropped off the map
completely. A friend of mine ran into someone I went to school with (not the guys above)
and it turns out everyone thinks I dead. I wish I could seen the smile on my face when hearing that..
End rant. I could go on, but I won't. Suffice it to say, I
am less than impressed with the state of affairs in terms of
medicating people to make them "calm" or "happy" anymore.
cheap fleshlight

male fleshlight Stefancik worked in traditional offices before coming to Facebook.
Once he even had an office with a door something that today sounds like the retirement gold watch or the three
martini lunch. But he said he prefers the open layout. No word on Rhee's future.

Schools Chancellor met Thursday for about 90 minutes. Gray said they
talked about school reform but did not talk about Rhee's future.

male fleshlight

fleshlight sex toy So you're ready to start talking openly about
your gender, and you want to come out of the shadows and live
as yourself. Coming out stories are as diverse as gender itself
and you have a whole lot of options in front of
you, depending on the level of support you anticipate from
friends, family, school, and the world at large. You might want to start
laying the groundwork and doing some temperature checks by talking about high profile trans people and trans issues to see how the people
around you respond. fleshlight sex toy

cheap fleshlight The remote is a flat, round disc, measuring 2.5" across and about 0.75" thick.
It is about the size of an average makeup compact. A small plastic key
comes with the set, and this key can be used to remove the plastic panel from the back of the remote.
Women are paid for eggs probably because there is a serious amount of bodily interference going on.
First, they administer fertility drugs so that many eggs are created by the follicles
in the ovaries. You are not allowed to have sex (or they at least discourage it) during that month as if anything were to happen there would be a ton of offspring produced.
cheap fleshlight

fleshlight sale His youngest son was Dan. Dan grew up in awe
of the giant machines that his mechanic father worked
to fix. When he turned 20, after training at a two year community college to become a heavy equipment mechanic, he got a job at the same mine as his father.

It goes without saying to remove the bullet before cleaning.
To clean the bullet, just wipe down with a damp cloth.
Please use a condom if you're sharing in the
same session. fleshlight sale

best fleshlight With an outlook like this, there is truly little hope of
working through the difficult problems of life. But with some corrective
action, there is hope that we can transcend all of our problems.
Let's look at things from a spiritual perspective..
If you are going to share this product, be sure to completely sterilize it, as it
is an anal toy. In addition, if you are going to use this toy vaginally,
it must be sterilized before going from anal to
vaginal use. Condoms can always be used with this product to be
safer when sharing best fleshlight.
# Adrianna
[url=http://bey blade-games.net /index.php?task =profile Messi was injured; Abidal had liver problems and so on. Barca missed many points in away matches, so lots of Barca fans were shocked to see the results. A lot of them have listed out Barcelona from the La Liga title.. Cheap Jerseys from china

wholesale nfl jerseys "he Habs have it all: an iconic logo, two distinct but equally classic uni designs (it's odd that the wraparound chest stripe only appears on the home jersey, but the road design works fine without it), and an ideal balance of red, white and blue," ESPN said in the ranking. "This isn't just a perfect hockey uniform set it's a perfect uniform set, period. Unlike the old school classics in the other sports (Yankees, Celtics, Raiders), it has some major visual pizzazz wholesale nfl jerseys.
# Jennie
cheap jordans real: http://fixr.ir/post/20 Air max cheap jordans real: ”http://fixr.ir /post/20” f vrhpn 51340