Texas
Azoren
Roadtrip Amerika
Londen
IJsland
Zuid Amerika
Japan
Wereldreis 2009
Bosnië en Herzegovina
Onze foto's
Oostenrijk
De Pep wordt verplaatst door Erik van camping Oegenbos
De Pep wordt verplaatst door Erik van camping Oegenbos

 

Vorig jaar hebben we bedacht dat het misschien leuk zou zijn om met een caravan door Europa te trekken in plaats van altijd in airbnb’s of hotels te moeten verblijven. Dus werd er een actielijst gemaakt, wat hebben we nodig, wanneer en wat kost het allemaal. Onze auto was niet geschikt voor het trekken van een sleurhut en omdat sleuren lastig is als het niet kan zijn we begonnen met het uitzoeken van, sparen voor en aanschaffen van een auto. Uiteraard zijn er meerdere geschikte auto’s maar wij zijn nu eenmaal Toyota rijders en de RAV4 staat zeer goed aangeschreven als caravantrekker dus dat is het geworden, modelletje 2018 en daarmee net iets nieuwer dat de auto die we hebben ingeruild. 
Auto; check!

Zo, sleuren kunnen we…. Dan de caravan maar misschien eerst een stalling? We horen van alle kanten dat het bijna onmogelijk is om zo’n ruimte in de buurt van Apeldoorn te vinden en zonder wordt het echt wel lastig om de caravan ergens kwijt te kunnen. Dus een grote belronde later en met heel veel geluk (de aanhouder wint!) vinden we een plekje op 15 minuten rijden van ons huis. 
Stalling; check!

Dan de caravan…. Hmmm eerst nog even een paar maanden sparen en bekijken wat we echt willen en belangrijk vinden. We kijken bij een paar caravan verkopers, bepalen wat we willen en sparen nog even verder. Uiteindelijk vinden we een mooi exemplaar dat binnen ons budget valt, die compleet is en qua gewicht ook door onze auto getrokken kan worden. Dus deal gedaan, het is de Pep geworden.
Caravan; check!

Dan de aanschaf van allerlei benodigdheden, van afwasbak tot haring tot zijwand voor de luifel tot trapje om de Pep in te kunnen… Pat maakt een zeer gedetailleerde boodschappenlijst, we gaan een dagje naar Obelink en komen met een auto vol kampeerrommel en een kleine oven terug. Een kleine oven ja, voor op de camping, zodat we broodjes kunnen afbakken of zelf koekjes kunnen bakken of ovenfrites kunnen maken en, en, nou dat.
Kampeerrommel; check!

 We zijn klaar om te gaan! We wachten nog even tot het ietsje warmer is en half april gaan we naar onze eerste camping. Pat rijdt de caravan met het grootste gemak over smalle boerenweggetjes naar een kleine boerencamping in Lieren. Vanuit Lieren kan Pat nog makkelijk naar zijn werk fietsen en kan Syl in een prikkelarme omgeving en met lekker weinig te doen proberen te herstellen van Post Covid. Hier probeert ze sinds 2 jaar mee te leven en sinds kort mag ze van het UWV 2 jaar lang de tijd nemen om te herstellen. Hopelijk helpt het en kan ze over een tijdje weer enigszins deelnemen aan het “normale” leven.

Afijn, de camping in Lieren is super rustig, heel netjes en heeft uitzicht over DE ENK van Beekbergen. Het is dus in de Apeldoornse heuvels ;-). We verblijven er 3 weken en in die tijd hebben we voornamelijk regen, storm, wind, hagel, regen, vorst, wind, storm en nog meer regen. De Pep is in ieder geval waterdicht en stormvast, daar hoeven we niet meer aan te twijfelen. Ondanks dat we opeens wonen op 9 vierkante meter merken we dat we eigenlijk (nog) niks missen. Het is heel relaxed om hier te zijn en geen groot huis te hebben om schoon te maken en ook niet over werk na te hoeven denken in het geval van Syl. Het hebben van een goed werkende kachel en een goede internetverbinding helpt natuurlijk ook. We ontdekken het kleine Veluwse dorp Lieren en het iets grotere Beekbergen al fietsend en wandelend. 

Na drie weken voegen we ons bij vrienden op een camping in Teuge waar we een paar gezellige dagen en een ontspannen week hebben. We laten de fietsen op de camping achter als we voor een week naar Zuid Limburg rijden. Camping de Grensheuvel in Noorbeek is onze uitvalsbasis. Vanaf deze camping hebben we 2 dagen privétraining in het rijden met de caravan. Van Bert (caravantrekker.nl) leren we van alles over het bepakken van de caravan, het aan en afkoppelen, rijden op lange stukken stijgen en dalen op de Belgische snelweg en hoe je het beste haarspeldbochten kunt rijden. En ja, dit laatste hebben we in Nederland geoefend, die hebben we dus gewoon! Uiteraard hoort bij deze training ook het achteruitrijden met caravan. Dat is nogal onwennig en alhoewel we ondertussen de theorie van het indraaien kennen moet er wel nog wat geoefend worden voordat we dat echt onder de knie hebben. Nou ja, als de nood echt aan de man is kunnen we de Pep altijd afkoppelen en met de mover achteruit rijden, komt het toch nog allemaal goed. Buiten het achteruitrijden hebben we beiden het gevoel dat we de Pep best onder controle hebben er en veilig mee op weg kunnen. 
Caravantraining; check!

De overige dagen in Zuid Limburg besteden we aan wandelen, uitrusten, af en toe een terrasje en heel veel slapen. 9 a 10 uur per nacht lukt prima. Op de terugweg van Noorbeek naar Teuge rijden we nog even langs Venlo om de ouders van Syl te bezoeken. Zij zijn net terug van 4 maanden Portugal, heel leuk dus om elkaar weer even te zien want spreken doen we elkaar gelukkig regelmatig.

Omdat we nog niet uitgekampeerd zijn rijden we na Venlo door naar dezelfde camping in Teuge, camping ’t Oegenbos. Een kleine gezellige camping gelegen direct naast het vliegveld van Teuge, dus we zien regelmatig vliegteugjes opstijgen en vervolgens 10 a 15 parachutisten uitspugen die vervolgens praktisch naast ons landen. Leuk om naar te kijken maar het rustige uitzicht over de velden is misschien voor ons wel een grotere trekpleister. De camping ligt op 5 kilometer van het het dorp Twello en ook ons huis is op 6 kilometer afstand makkelijk met de fiets te bereiken. Het is ondertussen over het algemeen heerlijk weer en ook Pat geniet van het campingleven in de avonden en weekenden. 

Af en toe krijgen we visite van vrienden en familie, we wandelen over het modderige klompenpad dat langs de camping loopt en doen we campingklusjes zoals water halen en de wc tank legen. 

Ondertussen wonen we al 6 weken in de Pep en daar gaan we nog even mee door. De komende week staan we nog in Teuge en daarna rijden we de Pep in etappes naar Zwitserland, dan is het dus vakantie! Woepwoep! En daar kunnen we toch nog steeds enorm van genieten ondanks alle energiebeperkingen.

U hoort nog van ons

Reacties mogelijk gemaakt door CComment