BLOGS VAN ONZE LAATSTE REIZEN

Walvisssen spotten in een zodiak

FOTO'S  |  FILMPJES |  {mosmap msid='107264770196285839663.000453b63b3e7b3de02f5' | show='0' | lbxzoom='16' | txtlightbox='KAART' | lbxcaption='Wereldreis 2009'} |

Na ons kayak avontuur van dinsdag gaan we woensdag de 10de weer walvissen spotten. De vorige keer in Victoria hadden we al orca’s gezien. Nu besluiten we nog een keer te gaan, maar nu met een zodiak. Dat is zo’n rubberbootachtige speedboot, razendsnel. Na de nodige uitleg, het aantrekken van een drijvend pak, regenpak en muts schieten we het water op. Is het dan zo koud op het water, ja echt wel, als er eenmaal snelheid word gemaakt word het behoorlijk fris, vooral voorin de boot.

Als groep van 5 hebben we geluk, we mogen voorin de boot plaatsnemen waarbij Renate en ik op de allervoorste stoelen mogen plaatsnemen. Dit betekend de meest wind maar ook het meeste gehotseklots en idee van snelheid. Lachu dus!

De tocht duurt in totaal zo’n 3 uur en ook dit gaat weer veel te snel voorbij. Nadat we de baai bij Tofino uit zijn varen we met grote snelheid langs een paar eilanden om uiteindelijk richting zee te varen. We zijn dan al blij met onze “overdreven” pakken! Renate en ik vinden het allebei zo gaaf dat we van blijdschap de tranen over onze wangen voelen biggellen (of was dat nou van de wind in onze ogen??).

Om een volgende hoek zien we inééns een grote waterstraal recht uit zee komen, joepieeeee onze eerste grijze walvis! Hij/zij doet z’n best en we zien hem een aantal keer naar boven komen om adem te halen alvorens weer onder water te verdwijnen. Er zijn meerdere walvissen in de buurt en we weten dan ook niet waar we moeten kijken of foto’s maken als we 3 waterstralen tegelijkertijd zien. We zien ze gracieus door het water glijden en ook al kun je dat maar moeilijk vastleggen op de foto deze beelden zullen we niet snel vergeten. Er is zelfs één walvis die een aantal keer met z’n staart omhoog komt voordat ‘ie weer onderduikt!

Na een tijdje moeten we weer verder en nemen we afscheid van deze reuzen van de zee.

Jay, onze gids/kapitein, vaart met grote snelheid de zee op (zo’n 50 km per uur) om met een grote bocht naar het bird sanctuary te varen. Dit is een grote rotst in zee waar veel vogels zich verzamelen om te eten en te broeden. Er mogen geen mensen op het eiland en we varen er dan ook omheen. We zien hier een zeldzame vogel (kan helaas de naam niet meer reproduceren), meeuwen een jonge bald eagle, zeehonden, zeeleeuwen en papegaaiduikers en die laatste zijn echt heel erg leuk om te zien!!

Uiteindelijk varen we weer terug naar Tofino, we zien onderweg nog een paar mooie witte strandjes en genieten nog van de snelheid!

Terug aan land kopen we lekkere broodjes en lunchen we voor het laatst in het betoverende kustplaatsje Tofino.

We stappen in de RV voor de laatste rit naar vancouver alwaar we gisteravond zijn aangekomen.

Zo, en nu gaan we de stad in!!

3134 x bekeken